Gözden kaçırmayın

Teleskopla Gece Gözlemi yaptılarTeleskopla Gece Gözlemi yaptılar

CHP Keşan İlçe Başkanlığı öncülüğünde Büyük Çiftçi Yürüyüşü gerçekleştirildi. Çiftçilerin traktörleriyle katıldığı yürüyüşte, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milli ekonominin temeli tarımdır” ve “Köylü milletin efendisidir” sözlerinin yazılı olduğu pankartlar ve büyük Türk bayrağı açıldı.

 

 

“ÇİFTÇİ AİLEMİZDİR”

 

Yürüyüşte konuşan CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, herkesin çiftçilerin sorunlarını bildiğini ancak yetkililerin sırtını döndüğünü belirterek “Herkes sırtını dönmüş. Çiftçimizi görmemek için elinden ne geliyorsa yapıyor hükümet yetkilileri. Herkes biliyor suçlunun ayan beyan ortada olduğunu ancak gözler kapalı, diller tutulmuş. Biz ne istiyoruz? ‘Bize Rus çiftçisi kadar, Ukrayna çiftçisi kadar değer verin’ dedik. Çiftçi ticaret erbabı değildir, çiftçi üreticidir. Çiftçi; anadır, babadır, dededir, ninedir. Çiftçi ailemizdir. Ailemize sahip çıkıyor. Ailemize sahip çıkın, çocuklarımız büyüsün, üretsin, hepimiz sağlıklı gıdayla beslenmeye devam edelim” ifadelerini kullandı.

 

YASANIN 21’İNCİ MADDESİNİ HATIRLATTI

 

Milli gelirin en az yüzde 1’inin çiftçilere destek olarak verilmesini zorunlu kılan Tarım Yasası’nın “Tarımsal destekleme programlarının finansmanı, bütçe kaynaklarından ve dış kaynaklardan sağlanır. Bütçeden ayrılacak kaynak, gayrisafi millî hasılanın yüzde birinden az olamaz” maddesini hatırlatan Yazgan, “Tarım Yasası’nın 21’inci maddesini uygulayın. Gayrisafi Milli Hasıla’nın yüzde 1’ini, verdiğiniz söz gibi, yasa gibi çiftçiye vermeye başlayın” dedi.

 

Haber / İrem BANÇO