Gözden kaçırmayın

Teleskopla Gece Gözlemi yaptılarTeleskopla Gece Gözlemi yaptılar

Edirne Belediyesi yetkilileri, “İlaçlama çalışmaları, Sağlık Bakanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü’nden onaylı ve halk sağlığına uygun ilaçlarla yapılıyor. Özellikle kent genelinde apartman yönetimlerinden gelen talepler doğrultusunda, apartman bodrumları ve çevrelerinde özel ilaçlama işlemleri uygulanıyor. Bunun yanı sıra, park ve bahçelerde kene ve haşere mücadelesi de düzenli aralıklarla yürütülüyor. Böylelikle, halk sağlığını tehdit edebilecek her türlü haşereye karşı etkin bir koruma sağlanıyor” dedi.

İLAÇLAMA ÇALIŞMASI YAPILDI

10 günde bir devam eden ilaçlama çalışmalarından sonra yapılan işlemlerin belgelerinin Tarım İl Müdürlüğü’ne gönderildiğini, tüm süreçlerin titizlikle kontrol edildiğini belirten yetkililer, bu kapsamda Belediye ekipleri tarafından son olarak çok sayıda vatandaşın toplandığı yerlerden biri olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir ve 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı alanında haşerelere karşı ilaçlama çalışması yapıldığını dile getirdi.

 

ŞİKAYETLER DE DEĞERLENDİRİLİYOR

İlaçlama çalışmalarının vatandaşların geri bildirimleri ve şikayetleri doğrultusunda şekillendiğini de kaydeden yetkililer, “Halkımızın sağlığını tehdit eden herhangi bir durumla karşılaştığımızda, derhal gerekli tedbirleri alıyor ve ilaçlama işlemlerini tekrarlıyoruz. Bu çalışmalarla hem kent sakinlerinin sağlığını korumak hem de kentimizin her köşesini daha yaşanabilir hale getirmek için gayret gösteriyoruz” açıklamasını yaptı.

VATANDAŞLARI DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRDILAR

Tüm mahallelerde yürütülen bu kapsamlı ilaçlama çalışmalarının yanı sıra, vatandaşları da haşere mücadelesine katkıda bulunmaya davet eden Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları da, haşere üreme alanlarının kontrol altına alınmasına yönelik olarak, özellikle su birikintilerinin önlenmesi, çöplerin konteynerlere atılması gibi konularda duyarlılık göstermeye çağırdı.

Haber / Abdullah GÜMÜŞ