Gözden kaçırmayın

Teleskopla Gece Gözlemi yaptılarTeleskopla Gece Gözlemi yaptılar

Ülkemizin fen bilimleri ve matematik eğitimi alanında önde gelen kongresi olan Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi’nin (UFBMEK 2024) bu yıl 16.’sı Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

ÜLKEMİZDE ALANININ EN BÜYÜK ULUSAL ORGANİZASYONU”

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi organizasyonunda, Fen Eğitimi Araştırmaları Derneği (FEAD) ve Matematik Eğitimi Derneği (MED) iş birliğiyle ve Edirne Valiliği, TÜBİTAK ve Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformunun destekleriyle 4-7 Eylül tarihleri arasında Edirne’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Kongre, ülkemizde alanının en büyük ulusal organizasyonu olma niteliği taşıyor.

BİN 500’E YAKIN KATILIMCI BAŞVURUSU ALINDI

İki yılda bir yapılan kongre, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin köklü öğretmen yetiştirme geleneği ile Edirne’de ve Balkanlar’da önemli bir bilimsel etkinlik olacak. 16. UFBMEK Türkiye’nin dört bir yanından, hemen hemen tüm üniversitelerinden fen ve matematik eğitimi alanında çalışmakta olan akademisyen, öğretmen ve genç araştırmacıları ağırlayacak. 800’den fazla sözlü bildiri, çalıştay, panel ve poster bildirinin sunulacağı UFBMEK2024’e, bin 500’e yakın katılımcı başvurusu alındı.

Haber / İrem BANÇO