Gözden kaçırmayın

Ertuğrul Fırkateyni şehitleri anıldıErtuğrul Fırkateyni şehitleri anıldı

13. Çorlu Kültür, Sanat ve Spor Festivali, geleneksel hâle gelen Sünnet Şöleni ile başladı.

FESTİVAL SÜNNET ŞÖLENİ İLE BAŞLADI

Cumhuriyet Meydanı’nda başlayarak Çardaklı Çeşme Sahnesi’nde devam eden şölende, sünnet çocukları ve aileleri doyasıya eğlendi. Sünnet çocuklarına eşlik eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “13. Çorlu Kültür, Sanat ve Spor Festivalimiz kapsamında düzenlediğimiz sünnet şölenimizde sevgili çocuklarımız ve aileleriyle doyasıya eğlendik, yüzlerde kocaman bir gülümseme bıraktık. Sevgili çocuklarımızın mutluluğu, bizim de mutluluğumuz” dedi.

 

218 ÇOCUK SÜNNET EDİLDİ

Başkan Sarıkurt, “218 evladımızın sünnet edildiği şölenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da sünnet şölenimizde bizleri yalnız bırakmayarak destek olan kentimizin kıymetli sağlık kuruluşları Çorlu Vatan Hastanesi, Özel Optimed International Çorlu Hastanesi, Reyap Çorlu Hastanesi ve Vega Hastanesi ile çalışanlarına katkılarından dolayı plaket takdim ettik. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

COŞKU VE DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTILAR

5. Kolordu Bölge Bando Komutanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Atatürk Meydanı’nda konser düzenlendi. Birbirinden güzel şarkılar ve marşların çalındığı bando konseri, meydanı dolduran kıymetli hemşehrilerimize coşku ve duygu dolu anlar yaşattı.

 

ZAFERİMİZİN 102. YIL DÖNÜMÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunum töreni; çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla gerçekleştirildi. Çelenk sunumunun ardından Çorlu Kaymakamlığı’nda tebrikat töreni düzenlendi. Çorlu Kaymakamı Murat Eren, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Muammer Alper ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un halkı selamlamasıyla başlayan resmî tören kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı, şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sunuldu ve resmîgeçit töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından açıklamada bulunan Başkan Sarıkurt, “Tüm dünyaya meydan okuyup bağımsızlığımız için savaşan şanlı zaferin kahramanları, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!” dedi.

ZAFER TURNUVASI ÇEKİŞMELİ MAÇLARA SAHNE OLDU

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen Zafer Turnuvası’nı izleyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu’muzda geleceğin futbolcularımızı izledik. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel düzenlenen Zafer Turnuvası ödül töreninde sevgili futbolcu gençlerimizle bir araya geldik. Turnuvaya katılan her bir sporcumuzu ve antrenörlerini canı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu. Çorlu Belediyesi, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği (TOBDESDER) iş birliğiyle 13. Çorlu Kültür, Sanat ve Spor Festivalimiz kapsamında Kafe 1923'te düzenlenen "Şeflere Özel Mutfaklar" etkinliğinde özel çocuklarımız da mutfaktaydı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt etkinlikle farkındalık yaratmayı ve özel çocukların kendilerine imkân verildiğinde neleri başarabildiklerinin en güzel kanıtının bu etkinlik olduğunu ifade ederek “Sevgili çocuklarımızla ustalardan lezzet sırlarını öğrendik ve hep birlikte birbirinden lezzetli yiyecekler hazırladık. Onların başaramayacakları hiçbir şey yok. Çocuklarımızın mutluluğuna ortak olduğumuz bu özel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen TAŞFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Hüseyin Kocabey'e, şeflerimize, TOBDESDER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Aysel Ergüney'e, sevgili çocuklarımıza ve emek veren herkese teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.

 

ZAFER YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTULAR

Eşsiz zaferimizin 102. yıl dönümünde Atatürk Meydanı’nda başlayıp Cumhuriyet Parkı’nda son bulan ve on binlerce Çorlulunun katıldığı Zafer Yürüyüşü'nde kol kola, omuz omuza yürüdü. Görkemli yürüyüşe sağlık ve eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları, Trakmot ve Trakoff kulüpleri de katıldı. Cumhuriyet Parkı konser alanında bir konuşma gerçekleştiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmer Sarıkurt, “Bugün, milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğe olan sarsılmaz inancının en parlak tezahürü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak için bir aradayız. 102 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde milletimiz, emperyalizme karşı verilen en büyük mücadeleyi zaferle taçlandırdı. Bu zafer, sadece bir askeri başarı değil, aynı zamanda özgürlük ve bağımsızlık aşkının, bir milletin kaderini nasıl değiştirebileceğinin en güçlü kanıtıydı… Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; "Milletimiz, davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur." İşte bu bütünlük, bu azim ve kararlılık, vatanımızı bugünlere taşıyan en büyük güçtür. Bizler de bugün, o günkü inancı, kararlılığı ve birliği yeniden yaşatmalıyız. Çünkü bu zafer, sadece geçmişin bir hatırası değil, aynı zamanda geleceğimize ışık tutan bir meşaledir” dedi.

 

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

Her 30 Ağustos’ta olduğu gibi bu yıl da büyük zaferin coşkusunu ve gururunu yüreğimizde taşıdığımızı söyleyen Sarıkurt, “Ancak bu gurur, sadece tarih kitaplarında kalmamalı; her birimizin hayatında bir rehber olmalı, her adımımızda bize yol göstermelidir. O gün, vatan topraklarında yankılanan kahramanlık türküsü, bugün de aynı gürlükte yankılanmalı; o gün yüreğimizi ısıtan özgürlük ateşi, bugün de aynı ateşle yanmalıdır. "Yurtta sulh, cihanda sulh." diyerek barışın ve kardeşliğin tüm dünyada simgesi olan Atatürk, aynı zamanda milletimizin kaderini değiştiren bu büyük zaferin de mimarıdır. O’nun liderliğinde, milletimiz küllerinden yeniden doğmuş, işgal altındaki vatanını yeniden kazanmıştır. Bu zaferin arkasında sadece bir askeri strateji değil, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık ve hürriyet aşkı vardır. Bizlere düşen en büyük görev, bu mirası korumak, bu bağımsızlık ateşini nesilden nesile taşımaktır. Kıymetli Çorlulular, bugün burada, şehitlerimizin aziz hatıraları önünde bir kez daha söz veriyoruz: Bu topraklar, ebediyen hür ve bağımsız kalacaktır. Bizler, çocuklarımıza ve torunlarımıza bıraktığımız bu vatanı, Atatürk’ün işaret ettiği "muasır medeniyet seviyesine" çıkarma yolunda durmadan çalışacağız. Çünkü biliyoruz ki, bu zaferin gerçek anlamı; milletçe el ele vererek, daha güzel bir gelecek inşa etmektir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun! Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene!” ifadelerini kullandı.

ÇORLULULAR CEZA İLE COŞTU

Başkan Sarıkurt’un konuşmasının ardından sahneye çıkan rap müziğin sevilen ismi Ceza, alanı dolduran hayranlarını coştururken şarkılarıyla dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Çorlu Kent Konseyi Sarılar Mahalle Meclisi Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında Aronya hasadı gerçekleştirildi. Şenlikte konuşan Başkan Sarıkurt, "Aronya Hasat Şenliğimiz çok keyifliydi. Çorlu Kent Konseyi Sarılar Mahalle Meclisi Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında paydaşlarımızla birlikte hayata geçirdiğimiz Aronya Üretim Merkezi’ndeki hasat şenliğimizde sevgili hemşehrilerimizle birlikte emeklerimizin meyvelerini topladık. Üretimi ve üreticiyi desteklemek için hep birlikte çıktığımız bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SANAT ATÖLYELERİ VE AKTİVİTELER DÜZENLENDİ

13. Çorlu Kültür, Sanat ve Spor Festivali kapsamında Cumhuriyet Parkı’nda yer alan festival alanında sanat atölyeleri ve satış stantları kurulurken çocuklar için eğlenceli aktiviteler de düzenlendi. Çorlu’nun sevilen sanatçılarından biri olan Coşkun Çelik ve orkestrası, kapanış konseri öncesinde sahne alırken konser alanını dolduran Çorlulular şarkılara eşlik ederken bol bol dans etmeyi de ihmal etmediler. Coşkun Çelik birbirinden güzel şarkılarıyla alandakileri coştururken Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, doğum günü nedeniyle Çelik’e sürpriz yaptı. Elinde pasta ile sahneye çıkan Başkan Sarıkurt, Çelik’in doğum gününü kutlayarak sağlıklı bir ömür dileğinde bulundu. Festivalin kapanışı da açılışı gibi muhteşemdi. Fantezi müziğin dev ismi Ümit Besen ile rock müziğin sevilen ismi Pamela, festivalin kapanışını gerçekleştirdiler. İki isim de sahnede devleşirken on binlerce Çorlulu vatandaş, sanatçıların şarkılarına yürekten eşlik ettiler. Öte yandan cumartesi günü düzenlenmesi planlanan Ali Altay konseri ise olumsuz hava koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Haber / Menşure KARDEŞ