Gözden kaçırmayın

Teleskopla Gece Gözlemi yaptılarTeleskopla Gece Gözlemi yaptılar

Avusturya Arkeoloji Enstitüsü tarafından 1895 yılından beri sürdürülen Efes kazı çalışmalarının bir parçasını oluşturan “Keramik Workshop” projesi kapsamında Trakya Üniversitesinin 4 Arkeoloji öğrencisi, 1 hafta boyunca yoğun bir eğitim aldı.

BİLİMSEL KURSLAR VERİLDİ

Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü mezunu ve Avusturya Arkeoloji Enstitüsü uzmanlarından Arkeolog Kadriye Güler başkanlığında, öğrencilere kazılarda seramik buluntuların belgelenmesi, sınıflandırılması ve değerlendirmesine yönelik bilimsel kurslar verildi. Eğitimin son gününde öğrenciler teorik bilgilerini tamamlamak üzere Kadriye Güler rehberliğinde Efes antik kentini ziyaret ettiler.

 

PROJE İLERLEYEN YILLARDA DA DEVAM EDECEK

Öğrencilerin katılım belgelerini, Avusturya Arkeoloji Enstitüsü müdürü ve Efes kazılarının başkanı Doç. Dr. Martin Steskal adına Kazı Başkan Vekili Filiz Öztürk, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Efes Kazıları 2. Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yılmaz, Efes kazıları depo sorumlusu Arkeolog Kadriye Güler ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Koray Ayber vererek öğrencilere başarılar diledi. Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ile Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Efes kazı başkanlığı ortak çalışması olan “Keramik Workshop” projesinin ilerleyen yıllarda da devam edeceği kaydedildi.

Haber / Erdal AYDIN