Gözden kaçırmayın

Vali Ekici’den fabrika ziyaretiVali Ekici’den fabrika ziyareti

Kutlamalar saat 09.15’te Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Kırklareli Valisi Birol Ekici, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdal Köse ve Belediye Başkanı Derya Bulut tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

 

 

HALKIN BAYRAMINI KUTLADI

Çelenk sunumunun ardından Valilik makamında düzenlenen tebrikat töreninde de Kırklareli Valisi Birol Ekici tebrikleri kabul etti. Tebrikat töreninin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yılı Kutlama Törenleri Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda devam etti. Törende Vali Birol Ekici beraberinde 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdal Köse ve Belediye Başkanı Derya Bulut ile halkın ve tören kıtasının bayramını kutladı.

 

 

GEÇİT TÖRENİYLE SONA ERDİ

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı 102. Yılı Kutlama mesajı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından şiirler okundu. Halk oyunları ve Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Komando Birliği’nin zeybek gösterisinin ardından kutlamalar geçit töreniyle sona erdi.

 

 

KABUL TÖRENİ DÜZENLENDİ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yılı Kutlama Törenleri kapsamında akşam da Vali Birol Ekici ve eşi Prof. Dr. Filiz Ekici’nin ev sahipliğinde Kabul Töreni düzenlendi. Halk eğitimi Merkezi’nde düzenlenen kabul törenine il protokolü, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla katıldı. Düzenlenen Kabul Töreninde Vali Birol Ekici konuşmasının ardından eşi Prof. Dr. Filiz Ekici, şehit aileleri ve protokol üyeleri ile birlikte pasta kesti.

 

 

ZAFER YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen kabul törenin ardından Büyük Zaferin 102. yılı kutlamalarının coşkusu Vali Birol Ekici, İl Protokolü, STK’lar ve vatandaşların katılımıyla Özgürlük ve Demokrasi Meydanından başlayan Zafer yürüyüşü ve akabinde Millet Bahçesinde Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Konseri ile doruğa ulaştı.

Haber / Erdal AYDIN