Gözden kaçırmayın

Ertuğrul Fırkateyni şehitleri anıldıErtuğrul Fırkateyni şehitleri anıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos ayı meclis toplantısını Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlarken, toplantıda gündem maddeleri öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, 4-6 Eylül’de gerçekleştirilecek olan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’na tüm meclis üyelerini davet ederek; “Davet açısından daha fazla destek istiyoruz. Tüm meclis üyelerimize katılımlarını talep ediyorum. Süreçle ilgili konuşulacaklarla ilgili de toplanmış olduk. Geçen yıldan, geçtiğimiz yıllardan daha fazla talep oldu. Yerlerimiz bitti. Herkese yer ayarladık, tüm stantlarımızı sattık. Güzel bir şekilde alanımızı dizayn ettik. Ama yerlerimiz artık yetersiz kalıyor. Önümüzdeki yıllarda daha fazla genişletmek için çalışmalarımız olacak. Tüm meclis üyelerinin bu fuarı benimsemesini istiyorum. Fuarı sahiplenmenizi istiyorum. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bir ilki başarmıştır. Diğer ticaret ve sanayi odalarında böyle büyük bir organizasyon yoktur. Giderek büyümeye devam ediyoruz. 8 yıl üst üste fuar düzenleyen tek oda biziz. Sizin de bu durumu benimsemenizi istiyorum” diye konuştu.

 

‘BU HEPİMİZİN BAŞARISI’

Sonrasında konuşan Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan da, geçtiğimiz yıl düzenlenen fuara 20 bin ziyaretçinin olduğuna dikkat çekerek; “Bu bizim hepinizim bildiği gibi 8’inci fuarımız. Artık geleneksel oldu. Birçok odalar girişimde bulundu ama yapamadılar. Biz bu durumu iyi becerdik. Pandemide bile fuarımızı gerçekleştirdik. Geçen sene, 20 bin ziyaretçimiz oldu. Bunu saymak zor oluyor, alanımız zayıf ve dizaynı zor ama arkadaşlarımız takibini yaptılar. Yaklaşık 20 bin vatandaşımız ziyaret etti” dedi. Çerkezköy TSO Başkanı Ahmet Çetin de yurtdışından da katılım olduğunu kaydederek, “Yurtdışından da katılımcılar oldukça fazlaydı. Balkanlardan ve diğer Avrupa ülkelerinden katılımcılarımız var. Yurtdışından da fuarımıza ilgi oldukça yoğun. Önümüzdeki yıl yurtdışından da daha fazla sahipleneceğiz denilmesi bizi oldukça mutlu etti” dedi. Yurtdışından katılımların olmasının ilçenin ve bölgenin tanıtımına katkı sunacağını ifade eden Meclis Başkanı Erdoğan da; “İnşallah olur. Bu iş için hepimizin gayretli olması lazım. Size daha fazla katkı sağlayamadım ben. Bildiğiniz üzere tekstil durumu biraz sıkıntılıydı ben de bu yüzden aşırı katılım sağlayamadım. Bunun için de sizlerden özür diliyorum” şeklinde konuştu. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da fuara katılacağını açıklayan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin; “Rıfat başkanımız da katılım sağlayacak. O gün Sisi’nin Ankara’da olması biraz programı aksattı. Ama kendisi beni arayarak fuara mutlaka katılım sağlayacağını bizlere iletti” dedi.

 

‘HEP BİRLİKTE OLALIM’

Fuara tüm meclis üyelerini davet eden Meclis Başkanı Erdoğan; “Herkesi o gün orada olmaya davet ediyoruz. Organizasyonda da mümkünse görev almanızı istiyorum” ifadelerine yer verdi. Sonrasında görev almak isteyenlerle birlikte iyi bir şekilde fuarı tamamlamak istediklerini belirten Çerkezköy TSO Başkanı Ahmet Çetin, “Burada birlik beraberlik içerisinde güzel bir yönetim sergileyebiliriz” dedi. Konuşmaların ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından meclisin ilk gündem maddesinde Temmuz ayı gelir-gider raporu meclise sunuldu. Temmuz ayında 6 milyon 232 bin 738 lira gelir elde edildiği ifade edilirken, 3 milyon 115 bin 618 lira da giderin olduğu kaydedildi. İlgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edilirken, ikinci gündem maddesinde Model Fabrika kurulumuyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Gündem maddesi ile alakalı konuşan Başkan Çetin, “ Burada hem model fabrika hem de mesleki eğitim çalışmaları gerçekleştireceğiz. Fabrika bölgeye büyük katkı sağlayacak. Kadın istihdamına, engelli istihdamına büyük katkılar sağlayacak bir proje olacak. Önümüzdeki günlerde netleşecek ve bununla ilgili yönetim kuruluna yetki verilmesini talep ediyoruz” dedi.

ÖNERİLERİ DİNLEDİ

Sonrasında meclis üyeleri dilek ve görüşlerini aktardı. Mesleki eğitime önem verilmesiyle ilgili görüş önerisine cevap veren Oda başkanı Ahmet Çetin; “2 bin 500 metrekaresi mesleki eğitim amaçlı yapılacak. Bin 250 metrekaresi istihdama yönelik olacak ve diğer bin 250 metrekarede de model fabrika çalışmaları gerçekleştirilecek. Yaklaşık olarak 3 bin 750 metrekarelik alanı sanayiciye yönelik olarak mesleki eğitim verilecek. Bölgemizin ihtiyacı olan nitelikli çalışan sayısı artırılacak. Bunun büyük çoğunluğu bizim bütçemizden oluşan bir para değil. Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB desteğiyle ve odamızın da katkılarıyla yapılacak” dedi.

 

TOBB’TAN TADİLAT İÇİN DESTEK GELECEK

Gündemin dördüncü maddesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gelen yazı görüşülürken, yazıyla ilgili Genel Sekreter Seçkin Bayraktar tarafından meclis üyelerine bilgi verildi. Bayraktar, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden yönetim kurulu olarak odaya yaptırmış olduğumuz tadilatların üstlenilmesi noktasında talebimiz oldu. “Her beş yıldı bir oda hizmet binasına yaptırmış olduğunuz tadilatların ücretlerini bizlerden talep edebilirsiniz” diye odalar birliğinin yönetmeliğinde husus var. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden gelen yazıda iki yıl öncesi ve sonrasını kapsayacak şekilde tadilatların toplamı toplam tutarı 7 milyon 668 bin TL’ye kadar olanı yardım olarak TOBB’tan odamıza ileteceği hususunda bir yazı aldık. Bu yazıyla ilgili olarak odamıza yaptırmış olduğumuz tadilatlarla ilgili bu işlemlerin devam edebilmesi adına karar almamız gerekiyor. Meclisimize kararın alınması noktasında konuyu sizlere ilettik” dedi.

 

1 MİLYON TL’Yİ ORTAOKULU’NA AKTARACAĞIZ

 

Konuyla alakalı Ankara’da temaslarda bulunduklarını kaydeden Başkan Çetin, “ Odanın tadilat kısmında yangında zarar gören kısmın, klimaların tadilatı için TOBB’tan bu parayı talep ettik. Bu gelecek paranın 1 milyon TL’sini de Kapaklı’da yapımını devam ettiğimiz TOBB Ortaokulunun inşaatına katkıda bulunacağız” dedi. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde ÇEF 2024 hakkında planlama yapılması görüşülürken, dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU