Gözden kaçırmayın

“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”

Hızlı tren çalışmasından dolayı bölgesel tren seferlerinde bazı gecikmeler yaşandığının belirtilmesi üzerine konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Nazmi Günlü, “Zaman zaman bu sıkıntılar bize de geliyor. Hızlı tren inşaatından kaynaklanan tren seferlerinde ve günlük yaşamda aksaklıklar oluyor” diyerek tedbirlerin alınması için konuyu TCDD ile paylaştıklarını kaydetti.

“ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR”

Hızlı tren çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Kaymakam Nazmi Günlü, “Hızlı tren projesi için çalışmalar hızla sürüyor. Hızlı tren yatırımı devletimizin önemli bir yatırımı. Bu hızlı tren, bu tren yolu sadece bölgemizi değil tüm ülke genelini ilgilendiriyor” dedi.

“DERE ISLAH ÇALIŞMASI DA YAPILIYOR”

Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da Edirne’ye gelerek projeyi incelediğini ve Çerkezköy’den de geçtiğini anımsatan Kaymakam Günlü, “2025 yılı sonuna kadar faaliyete geçirilmesi hedefleniyor. Onun için çok yoğun bir çalışma var. TCDD’nin inşaat çalışması devam ederken, Devlet Su İşleri’nin de dere ıslah çalışması devam ediyor” dedi. Hızlı tren ile birlikte Çerkezköy’deki 4 hemzemin geçidin kapanacağını söyleyen Günlü, “devam eden hükümet konağı inşaatıyla ilgili de bilgi verdi.

VERGİ DAİRESİ HÜKÜMET KONAĞI’NDA HİZMET VERECEK

Temeli geçtiğimiz yıl haziran ayında atılan yeni hükümet konağı inşaatının devam ettiğini dile getiren Günlü, “Yüklenici firmamız, binanın belirlenen süreden önce tamamlanması için büyük çaba gösteriyor. Bakanlığımızın da desteği sürüyor. Hızlı bir şekilde inşaatımız sürüyor. İnce işçilik devam ediyor. Alçı sıva işleri bitmiş durumda. Yüzde 70 seramik işi ve tesisat işleri bitti. Yine hedefimiz 29 Ekim. Teslimde bir süreç oluşuyor. 29 Ekim’de teslim aşamasına gelir” dedi. Kaymakam Günlü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sosyal Hizmet Merkezi’nin hükümet konağı binasında hizmet vereceğini belirtirken, Vergi Dairesi’ni de yeni hükümet konağı binasına alacaklarını söyledi.

KAPAKLI’DAKİ YURT İÇİN KAPATILMA KARARI VERİLDİ

Kapaklı sınırlarında bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurt için kapatılma kararı verildiğini kaydeden Kaymakam Nazmi Günlü, “Kredi Yurtlar Kurumu, pazartesi günü Çorlu’daki bir binayı yurt yapmak üzere satın aldı. Sadece Kapaklı’daki yurt değil merkez dahil epey yurt kapandı. Çorlu’daki yeni yurt Çorlu ve Çerkezköy’deki üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarına cevap verecek” dedi. Bu  binanın TEKULAŞ’ın Süleymanpaşa, Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı güzergahının da üzerinde olduğunu söyleyen Günlü, “Toplu ulaşım anlamında da sıkıntı olmayacak bir bina. Veliköy’deki üniversite binasına uzaklığı da yaklaşık 17 kilometre. Toplu taşıma saatlerinin düzenlenmesi konusunda büyükşehir belediyesine konuyu ilettik” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU