Gözden kaçırmayın

Taş Medreseli Ülkücüler, imza gününde Taş Medreseli yazarı yalnız bırakmadıTaş Medreseli Ülkücüler, imza gününde Taş Medreseli yazarı yalnız bırakmadı

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Memiş ve Gökay Keleşoğlu, belediye meclis üyeleri, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Anıl Bahar, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Vatandaşların söyleşiye yoğun ilgi gösterirken, Çerkezköy’de ilk kez biletler vatandaşlara online bilet olarak verildi. İlgiden dolayı Atatürk Kültür Merkezi’ndeki konferans salonunun yetersiz kalması nedeniyle söyleşi bir üst kattaki salonda verilirken, etkinliğe yaklaşık bin 500 vatandaş katıldı. Katılımcılar QR kodlarını okuttuktan sonra salona alındı.

 

 

“BİRİNCİ VASFI ASKER MİLLET OLMASIDIR”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda konuşan tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, asayişin önemine dikkat çekti. 30 Ağustos Zaferi’ne giden yolda yaşananları anlatan Ortaylı, “Her milletin kendine özgü bir niteliği vardır. Türklerin de birinci vasfı asker millet olmasıdır” dedi.

 

 

AĞUSTOS AYININ TÜRKLER İÇİN ÖNEMİ

Ağustos ayının Türkler için önemine dikkat çeken Ortaylı, “Ağustos ayı kesinlikle bayramdır. Bunu size ifade ediyorum; çünkü bu tarih bir tesadüf değildir. Ağustos bizim için önemli bir aydır” dedi.

 

 

30 AĞUSTOS ZAFERİ İLE 1. DÜNYA SAVAŞI FİİLEN BİTTİ

30 Ağustos Zaferi ile birinci dünya savaşının fiilen bittiğini; 1923 Lozan Anlaşması ile savaşın hukuken sona erdiğini anlatan Prof. Dr. İlber Ortaylı, “İmparatorluğumuzun şark Rumeli’deki vatanı kaybetmesiyle başlayan uzun ve makus talihimiz ancak ve ancak 30 Ağustos’ta milleti ve haysiyeti dünyaya, kendilerine göre düzenlemeye kalkan düzensiz büyük devletlerin bir kere daha hizaya gelmesiyle sona erdi.  Türk milletinin gücünü, dayanmasını örgütleyen Türkiye komutanlarıdır. Türk Ordusu tarihte tartışılmayacak biçimde zaman ve zeminlere uyum sağlayarak her zaman için en iyi komuta sınıfını meydana getirdiğini bir kere daha gösterdi” dedi.

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Söyleşinin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya çiçek takdim etti. Akay, “Tarihçi ve yazar İlber Ortaylı’nın bilgi dolu anlatımlarıyla unutulmaz bir deneyim yaşadık. Tarih ve kültür üzerine derinlemesine sohbetler ve ilham verici bilgiler için kendisine, katılımları için de tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU