Gözden kaçırmayın

Vali Ekici’den fabrika ziyaretiVali Ekici’den fabrika ziyareti

Önceki gün Vize’de CHP Vize İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya gelen CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, ilçenin sorunları hakkında partililerle görüş alışverişinde bulundu.

“TEMSİL VE TANITIM ÖDENEĞİ TAM 5 KAT ARTMIŞ”

Daha sonra Vize Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, Vize Tarım Kredi Kooperatifi, Vize Ziraat Odası Başkanlığı, Vize İlçesi Bal Üreticileri Birliği, Vize Avcılar ve Atıcılar Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği Vize Şubesi, Vize Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı, Vize Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı ile Vize Avcılar ve Atıcılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Milletvekili Gündoğdu, “Millete tasarruf öğütleyen iktidar bir yandan sözde tasarruf genelgeleri yayınlıyor öte yandan israfa, şatafata, gösterişe devam ediyor. İktidarın mayıs ayında yayınladığı genelge doğrultusunda kamuda 3 yıl boyunca temsil ve tanıtma bütçesi ayrılmayacaktı ve yeni araç kiralanmayacaktı. Genelgeye rağmen iktidarın israfı dur durak bilmiyor. 2023 Temmuz'una göre 2024 Temmuz'unda temsil ve tanıtım ödeneği tam 5 kat artmış” dedi.

 

 

“AK PARTİ İKTİDARI ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞTIR”

Gündoğdu, “Aynı şekilde genelgeye rağmen temmuz ayında 1 milyar 171 milyon 476 bin liralık araç kiralama sözleşmesi yapılmış ve Temmuz 2023 tarihinde 43 milyon 615 bin lira olan temsil ve tanıtım gideri Temmuz 2024'te 235 milyona çıkmış. Yani 43 milyondan 235 milyona çıkan bir temsil ve tanıtım gideri. AK Parti’nin bu savurgan, hoyrat, plansız ve şatafat merakıyla ekonomiyi, işçiyi, emekçiyi, çalışanı, emekliyi, çiftçiyi, esnafı düze çıkarması mümkün değildir. AK Parti iktidarı ömrünü tamamlamıştır.  Dertlere derman olmak için CHP halkın yanında olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU