Gözden kaçırmayın

Taş Medreseli Ülkücüler, imza gününde Taş Medreseli yazarı yalnız bırakmadıTaş Medreseli Ülkücüler, imza gününde Taş Medreseli yazarı yalnız bırakmadı

1976 yılında Adana’da dünyaya gelen İlker Günaçgün, henüz küçük yaşlardan itibaren çok kitap okuduğunu, bir süre sonra henüz ortaokul yıllarındayken yazmaya başladığını söyledi. Okuyucu ile buluşturduğu 10 kitabının ardından Nisan ayında da Epistemolojik Cinayetler isimli yeni kitabını piyasaya çıkaran yazar İlker Günaçgün, ilk kez geldiği Çerkezköy’de kitapseverlerin ilgisinden oldukça memnun olduğunu dile getirdi.

“ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ KİTAP OKUYORUM”

Çocukluğundan beri kitap okuduğunu söyleyen Günaçgün, “Belli bir noktadan sonra da artık öğrendiğiniz bilgileri başkalarıyla paylaşmak istiyorsunuz. Doğal olarak da bu sizi yazmaya yönlendiriyor” dedi. Hayranı olduğu ve çok sevdiği dedesinin ölümünün ardından kaleme aldığı ‘Sakin Sabahlar Ülkesi’ isimli kitapta dedesinin Güney Kore Savaşı anılarını anlattığını söyleyen Günaçgün, “1950’lerde geçiyor. Hem bir aşk kitabı hem de Kore Savaşı’nı çok detaylı anlatmıştım. Daha sonra Milli Savunma Bakanlığı benden kitap istedi ve kitap askeriyenin kitaplığına girdi. Sonrasında ‘Selluka’, ‘Zirvedeki Yalnızlık’ isimli kitabım yayınlandı. 11’inci kitaba ulaştık. Okudukça yazdım” dedi.

“DÜNYA KLASİKLERİNİ MUTLAKA OKUYUN”

İnsanlara dünya klasiklerini okumaları tavsiyesinde bulunan Günaçgün, “Dünya klasikleri herkesin kitaplığında bulunmalı. Hala geçerliliğini sürdüren eserler bırakmışlar. Ve çok öğretici bilgiler de var. Yazarların o dönemki şartları da çok zormuş ona rağmen bize güzel şeyler aktarmışlar, güzel şeyler yazmışlar” ifadelerini kullandı.

 

 

“KALIN KİTAP OKUMAKTAN KORKMASINLAR”

Bazı okurların kalın kitaptan korktuğunu, sıkıldığını söyleyen yazar İlker Günaçgün, “Kitabın kalını incesi yoktur. Kalın kitap okumaktan korkmasınlar” dedi. Çerkezköy’deki kitap fuarına ilk kez katıldığını ve Çerkezköy’ü çok sevdiğini dile getiren Günaçgün, “Çerkezköy halkıyla kitaplar üzerine çok güzel sohbetler yapabiliyoruz. Bu çok güzel. Çerkezköylülerin kitaplara olan ilgisi de bizi mutlu etti. Çerkezköy halkı çok güler yüzlü ve misafirperver. Bundan sonraki yıllarda da Çerkezköy’deki fuarlara özellikle geleceğim” dedi.

GENÇ YAZARLARA VE YAZAR OLMAK İSTEYENLERE TAVSİYELER

Genç yazarlara ve yazar olmak isteyenlere de tavsiyelerde bulunan İlker Günaçgün, “Yazdıklarını yayınlatmaktan utanmasınlar. Çünkü genelde yazarlar yeni yazmaya başlarken, ‘ailem de okuyacak, akrabalarım da okuyacak, bir şey derler mi’ endişesi duyuyorlar. Şunu akıllarından çıkartmasınlar, yazdıkları bir kurgu. Okuyan insanlar ‘yazan bunu yaşamış’ demeyecek. Hayallerindeki bir kurgu, böyle düşünsünler. Çoğu kalem bu yüzden kazanılmadan kaybediliyor. Yazsınlar, korkmasınlar. Bir anda dört dörtlük usta bir yazar gibi yazamayız. İçlerinden geleni yazsınlar. Birkaç ay mola verip yazdıklarını tekrar okusunlar. Çıkaracakları ya da ekleyecekleri şeyleri görecekler. Daha sonra onları özümseyerek kurguyla harmanladıktan sonra ortaya bir eser çıkarabilirler” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU