Gözden kaçırmayın

Taş Medreseli Ülkücüler, imza gününde Taş Medreseli yazarı yalnız bırakmadıTaş Medreseli Ülkücüler, imza gününde Taş Medreseli yazarı yalnız bırakmadı

Öğretmenliğinin son döneminde Kültür ve Turizm Müdürü olarak memuriyete devam eden ve oradan emekli olan, eşinin hastalığı sürecinde maddi sıkıntılar yaşayan ve bunları aşmak için Fethiye’de bir diyaliz merkezinde çalışmaya başlayan Davut Tunçbilek, 2011 yılında yayımladığı ‘Çileli Hayat Nuriye’ isimli ilk kitabında diyaliz hastalarının hayatına dokundu. İlk kitabını gecesiyle gündüzüyle bir buçuk yılını diyaliz camiası içinde geçiren biri olarak, bu çileli insanların sıkıntılarını ve sorunlarını toplumun gündemine getirebilmek amacıyla yazdığını söyleyen Davut Tunçbilek, 2012 yılında yayınladığı ‘120 Gün’ isimli ikinci romanında da 12 Eylül sürecinde genç bir öğretmenken yaşadıklarını kaleme aldı.

 

 

EŞİNİN HATIRASINI, YAZDIĞI KİTAP İLE YAŞATIYOR

2012 yılında, 25 yıllık eşini kanserden kaybeden ve onun hatırasını yaşatmak için kaleme aldığı ‘Issız Koridorlar’ isimli romanında da eşinin hastane sürecinde yaşadıklarını, kanserle mücadele ederken yaşadıkları zorlukları anlattı. İlerleyen yıllarda da kitap yazmayı sürdüren ve bu zamana kadar 1’i araştırma, 3’ü şiir kitabı olmak üzere toplam 9 kitap yayınlayan emekli öğretmen Davut Tunçbilek, Çerkezköy 3. Kitap Fuarı boyunca Çerkezköy’de kitapseverlerle buluşacak. Elinde cep telefonu olan 4-5 yaşındaki çocukları görünce kendi çocukluğunu da kaleme almaya karar vererek 2019 yılında yayımladığı ‘Dedem ve Ben’ isimli kitabında çocukluğunu anlatan Davut Tunçbilek, Çerkezköy’e ilk kez geldiğini ve Çerkezköylü kitapseverlerin gösterdiği ilgiden memnun kaldığını dile getirdi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU