Gözden kaçırmayın

“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Ağustos 1928 tarihinde Tekirdağ’ı Ziyareti ve Harf İnkılabının Uygulanmasının 96. Yıl Dönümü kutlama programı; Vali Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Yazıcı’nın 50. Yıl Harf İnkılabı Anıtı’na çelenk sunması ile başladı.

 

 

“TESADÜF DEĞİL”

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, “Tekirdağ, 3 Kemal'ler diyarı olarak anılıyor. Bunların en önemlisi Mustafa Kemal Atatürk'tür. 1915 yılında içinde 57'nci Alayı da bulunduran 19'uncu fırkanın kuruluşu için önce Tekirdağ'a gelmiştir. Burada Tekirdağ halkının sosyal yapısını, ekonomik yapısını güzel bir şekilde gözlemlemiştir ve Yıllar sonra Cumhuriyet kurulduktan sonra Harf İnkılabı kanunu çıkmadan önce 23 Ağustos günü, tam da bugün 96 yıl önce Tekirdağ'ımıza teşrif etmişlerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Tekirdağ'a teşrif etmesi tesadüf değildir. 1915 yılında edindiği tecrübelerle Tekirdağ'ı benimsemiştir ve Tekirdağ'ın aydınlık yüzünü, modern insanlarını o zamandan keşfetmiştir. Doğal olarak da bu çalışmayı ilk olarak Tekirdağ'da başlatmıştır” ifadelerini kullandı.

 

 

GAZETE VE KİTAPÇIK HAZIRLANDI

Programın devamında şiir okundu ve Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sahneledi. Halk oyunu gösterisinin ardından Tekirdağ Valiliği destekleri ile hazırlanan 23 Ağustos 1928 Harf İnkılabı anısına bastırılan hatıra posta pulları ile “24 Ağustos 1928 tarihli Milliyet Gazetesi” ve “Mustafa Kemal Atatürk ve Tekirdağ” kitapçığı Vali Soytürk ve protokol üyelerine takdim edildi. 50. Yıl Harf İnkılabı Anıtı önünde düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Çiğdem Koncagül, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Yazıcı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş ve MHP İl Başkanı Süleyman Fethi Şirin katıldı.

 

Haber / Buse AKIN