Gözden kaçırmayın

Ertuğrul Fırkateyni şehitleri anıldıErtuğrul Fırkateyni şehitleri anıldı

Araçlarını muayene için Velimeşe OSB Mahallesi’ndeki TÜVTÜRK Muayene İstasyonu’na götüren vatandaşlar, yolların bozuk olması nedeniyle mağduriyet yaşarken, otopark sorunu nedeniyle oluşan uzun kuyruklar çileye dönüşüyor. Zaten dar olan bu yolun yapılmaması zaman zaman sürücüler ile TÜVTÜRK görevlilerini karşı karşıya getiriyor.

 

 

YOLLAR KÖSTEBEK YUVASI

Muayene istasyonu yolunun adeta köstebek yuvası gibi olduğunu söyleyen sürücüler, yıllardan beri bu rezilliği çektiklerini belirterek, yol sorununa çözüm bulunmasını istedi. Bu yolun, fabrikalara malzeme taşıyan TIR ve kamyonlar ile Velimeşe OSB’deki fabrikaların personellerini taşıyan servis araçları tarafından da kullanıldığını dile getiren sürücüler, “TÜVTÜRK’e muayene için para veriyoruz. Ama buraya sağlam arabayla gelip kırık arabayla çıkıyoruz. Otopark olmadığı için uzun süre kuyrukta bekliyoruz. Yol tıkanıyor. Yoğunluk olunca TÜVTÜRK, istasyon kapılarını kapatıyor. Otopark sorunundan dolayı yollarda metrelerde kuyruk oluşuyor. Randevular saatler sonra alınıyor” dedi.

 

 

“MİLLETVEKİLLERİNİN ÇÖZÜM ÜRETMESİNİ BEKLİYORUZ”

Yetkililere de seslenen sürücüler, “Milletvekilleri TÜVTÜRK’ün sorununu biliyor mu? Bizim yaşadığımız sıkıntıların farkındalar mı? Nasıl bir çözüm önerileri var? Araçlarımızı muayene ettirmek için devlete para ödüyoruz, muayene için işimizden geri kalıyoruz. Ama paramızla rezil oluyoruz. Bu yol sorununa acilen çözüm bulunmasını istiyoruz. Gerekirse bu muayene istasyonunun daha rahat ulaşılabilecek ve yol sorununun yaşanmayacağı bir bölgeye taşınmasını bekliyoruz. Muayene istasyonunun buradan daha geniş bir yere çıkması, bununla birlikte Çerkezköy ya da Kapaklı’ya mutlaka bir araç muayene istasyonu kurulması gerekiyor” diyerek 8 milletvekilinin bu sorun için çözüm üretmesini beklediklerini ifade ettiler.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ