Gözden kaçırmayın

Çarşı merkezinde sona yaklaşılıyorÇarşı merkezinde sona yaklaşılıyor

Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nda görev yapan uzman ekipler, hayvanların sağlık durumlarını yakından takip ederken, yeni sahipleriyle uyumlu bir yaşam sürmeleri için gerekli eğitimleri ve destekleri de sağlıyor.

YERİNE GETİRİLMESİ GEREKEN GEREKLİLİKLER

Proje hakkında bilgi veren yetkililer, katılmak isteyen vatandaşların yerine getirmesi gereken gerekliliklerle ilgili şu bilgileri verdi: “Öncelikle, sahiplenecek kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları ve başvuru sırasında kimlik fotokopisi ile TC kimlik numaralarını sunmaları gerekiyor. Sahiplenme işlemi için uygun bir araçla barınağa gelinmesi, ayrıca ziyaret sırasında yanlarında tasma veya taşıma kafesi bulundurmaları da şartlar arasında yer alıyor. Sahiplenmek isteyen vatandaşlarımızın, her sabah 10.00 - 11.00 ve öğleden sonra 14.00 - 15.00 saatleri arasında barınağımızı ziyaret etmelerini bekliyoruz” dedi.

İHLALLER TESPİT EDİLİRSE CEZA UYGULANACAK

Can dostu sahiplenecek vatandaşlar için uyarılarda bulunan yetkililer “Aynı zamanda, sahiplenilen can dostumuzla ilgilenmek için yeterli zaman ayrılması, yıllık aşıların düzenli olarak yapılması ve hayvanın genel sağlık kontrollerinin aksatılmaması büyük önem taşımaktadır. Hayvanların aç ve susuz bırakılmasının, kötü muameleye tabi tutulmasının travmalara yol açabileceğini ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yasaklandığını vurgulamak istiyoruz. Bu tür ihlallerin tespit edilmesi durumunda, sahiplenen kişiye cezai işlem uygulanacak” dedi.

VATANDAŞLARI PROJEYE KATILMAYA DAVET ETTİ

Projeyle ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın da “Edirne Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz “Satın Alma, Sahiplen” projesiyle hem sokak hayvanlarımızı sıcak bir yuvaya kavuşturmak hem de vatandaşlarımızı bu süreçte bilinçlendirmeyi hedefliyoruz.  Sokaklarda zor şartlar altında yaşamaya çalışan can dostlarımıza kucak açmak, onlara sevgi dolu bir yuva sunmak isteyen tüm vatandaşlarımızı bu anlamlı projeye katılmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ONLARA BİR YUVA AÇMANIN MUTLULUĞUNU YAŞAYABİLİRSİNİZ”

Sahiplenmenin sadece bir hayvana yuva sunmak değil, aynı zamanda ona ömür boyu sürecek bir dostluk hediye etmek anlamına geldiğini vurgulayan Gencan Akın, “Hayatınıza bir can dostu katmak ve sahipsiz bir hayvana ikinci bir şans vermek için Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’mızı ziyaret edebilir, burada sevgiye ve ilgiye muhtaç can dostlarımızla tanışarak onlara bir yuva açmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz. Sahiplenme yapmak isteyen vatandaşlar, barınakta bulunan köpeklerin fotoğraflarına ve künyelerine erişmek, sahiplenme sürecine dair detayları öğrenmek için düzenli olarak güncellenecek belediye web sitesinde yer alan ilgili sayfayı ziyaret edebilir veya doğrudan Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Birimi’ne başvurabilir” dedi.

Haber / İrem BANÇO