Gözden kaçırmayın

Başkan Bulut, park açılışını çocuklarla yaptı Başkan Bulut, park açılışını çocuklarla yaptı 

Kırklareli Üniversitesi’nin akademik birimler bazında doluluk oranlarına bakıldığında fakülteler bazında yüzde 98.7, meslek yüksekokulları bazında ise yüzde 99.6 oranına ulaşıldı.

DOLULUK ORANI YÜZDE 100 OLDU

Kırklareli Üniversitesi’nin tüm birimler bazındaki doluluk oranı ise yüzde 99.2 oldu. Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Babaeski Meslek Yüksekokulu, Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Vize Meslek Yüksekokulu’nun doluluk oranı ise yüzde 100 oldu.

“MEMNUNİYET VERİCİ”

YKS-2024 yerleştirme sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yapan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, “Sonuçlar üniversitemiz adına memnuniyet verici. Türkiye’nin yenilikçi ve girişimci üniversitelerinden biri olan Kırklareli Üniversitesi, bulunduğu şehir ile bütünleşen bir ihtisas üniversitesi olma hedefi doğrultusunda nitelikli akademik ve idari kadrosuyla öğrencilerini en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için çaba gösteriyor” dedi.

“İLK ÖĞRENCİLERİ ALMAYA BAŞLADIK”

YKS 2024 kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İktisat Programı (İngilizce), Fen Edebiyat Fakültesinin Psikoloji Programı ile Vize Meslek Yüksekokulunun Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programına ilk öğrencileri almaya başladıklarını söyleyen Şengörür, “Dünya standartlarında ve nitelikli eğitim ile öğrencilerimizin hedeflerine ve hayalini kurdukları geleceğe ilerlemeleri noktasında her zaman yanlarında yer alacağız. Kırklareli Üniversitesi ailesine katılma başarısı gösteren öğrencileri tebrik ediyorum” diye konuştu.

ELEKTRONİK KAYITLAR 19-21 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarına göre Kırklareli Üniversitesi’nin programlarına kayıt hakkı kazanan öğrenci adayları, e-Devlet üzerinden elektronik kayıt işlemlerini 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapabilecek. Elektronik kayıt işlemini tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kayıt işlemini gerçekleştiremeyen öğrenci adayları, kayıt işlemlerini istenen belgelerle birlikte, 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında, Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsünde yer alan Kayıt Merkezine şahsen veya noterden vekil tayin ettikleri kişi tarafından başvuru ile yapabilecekler.

Haber / İrem BANÇO