Gözden kaçırmayın

“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”

Depremle ilgili farkındalığın artırılmasının yanı sıra, Tekirdağ'ın deprem riski ve alınması gereken önlemler hakkında da önemli bilgilerin verildiği panelde deprem bilincini artırma ve dayanıklı kentler oluşturma yolunda atılacak adımlar da paylaşıldı.

DİRENÇLİ ŞEHİRLER İNŞA ETMENİN ÖNEMİ ANLATILDI

Geçmişten dersler çıkarılıp geleceğe yönelik dirençli şehirler inşa etmenin öneminin de anlatıldığı panelin sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, yaptığı sunumla büyükşehir belediyesinin geçmişten bugüne depreme yönelik yaptığı çalışmaları anlattı.

 

 

“DEPREM, ÜLKEMİZİN GERÇEĞİ”

Konuyla ilgili açıklama yağan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, 1912 Şarköy Depremi'nin 112. yılı anısına düzenledikleri bu programın hem geçmişi anmak hem de geleceğe daha güvenle bakmak için son derece önemli olduğunu vurguladı. Depremin ülkemizin bir gerçeği olduğunu kaydeden Yüceer, “Tekirdağ olarak biz de deprem hattı üzerinde bulunuyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak biz de, bu gerçekten hareketle kentimizi depreme hazır hale getirmek için gerekli önlemleri alıyoruz” dedi. Geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için, bu tür farkındalık ve bilinçlendirme etkinliklerinin büyük önem taşıdığını kaydeden Yüceer, “Hep birlikte el ele vererek, Tekirdağ’ımızı depreme karşı daha dirençli bir hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber / İrem BANÇO