Gözden kaçırmayın

Alevli Günler Çerkezköy’de sahnelendiAlevli Günler Çerkezköy’de sahnelendi

Trakya Bölgesi ve Balkanlar Tiyatrolar Birliği yönetim kurulu başkanı Cem Kılınç, Gelibolu temsilcisi Nüzhet Kılınç, Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi öğretim görevlisi, genel sanat yönetmeni Erdoğan Eğmen'in, Uzunköprü Belediye Başkanı  Ediz Martin ile yaptığı görüşmeler sonucunda tiyatronun ve müziğin Trakya hali "TraKamp” Belediyenin ev sahipliğinde gerçekleşecek.

“DEĞERLİ BİRÇOK SANATÇI YER ALACAK”

Uzunköprü Belediyesiyesi’nden yapılan açıklamada “Trakya'da yaşayan birbirinden değerli sanat yönetmenleri, hocalar, oyuncu ve müzisyen adayları, sanat dolu bir hafta için çalışmalara başladı. Çeşitli atölyelerin olduğu Trakamp'ta Gizemli Ada Çocuk Oyunu, AlışverAşk Yetişkin Oyunu ve Haki Giyen Adamlar Yetişkin Oyunu seyirciler ile buluşuyor. Kamp alanında ve şehrin çeşitli yerlerinde atölyeler, söyleşiler, oyunlar, konserler yapılacak. Atölye ve söyleşilerde Tiyatro Gazetesi'nin sahipleri Nazif Uslu ve Nurhan Uslu, Edirne temsilcisi Salih Hakan Coşkuntuna, Kırklareli temsilcisi Mert Urdal, Tekirdağ temsilcisi Cem Bursalı, Babaeski temsilcisi Gülçin Düzmen Yakut, Uzunköprü temsilcisi Barış Ali Çeliker, Çorlu temsilcisi Tayfun Tospacı, tiyatro sanatçısı İskender Kardaşlar, Öğretim görevlisi Dr. Rasim Ömer Aşın, Azerbaycan Nahçıvan Devlet Tiyatrosu Genel Müdür Yardımcısı ve Oyuncu Samed Canbakşiyev, gitarist, müzisyen Bulut Bulgan ve değerli birçok sanatçı yer alacak” denildi.

İLK TİYATRO VE MÜZİK EĞİTİM KAMPI

Böllgenin dört bir yanından katılımcıların büyük bir ilgi gösterdiği kampta alanında uzman eğitmenlerce çeşitli eğitimlerin düzenleneceği belirtilerek, “Yaş gözetmeksizin, amatör ya da profesyonel olarak sanat ile ilgilenen ve bir sanat topluluğuna dahil olan herkesin çadırını alıp geleceği bu kampın sonunda katılımcılara üniversite onaylı sertifikalandırma yapılacaktır. TraKamp bu anlamda da Türkiye'de bir ilk niteliği taşımaktadır. Trakyalı sanatseverler sanatın kucak açıcı, birleştirici gücü ile ilk tiyatro ve müzik eğitim kampında yan yana olacaklar. Sanat dolu haftamıza tüm halkımız davetlidir” ifadelerine yer verildi.

Haber  / İrem BANÇO