Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Proje kapsamında 25 metreküplük su depoları, mera alanlarında mevcut suvatlardan boşa akan suların değerlendirilmesi amacıyla kurulurken, 2023 yılı içinde yapılan çalışmalarla 32 adet su deposu ve 12 adet deveboynu (su alma hidrantı) tesis edildi. 2024 yılı içinde de 29 adet su deposu ve 8 adet deveboynunun daha yapımının planlandığı ifade edildi.

KURAKLIKLA MÜCADELEDE ÖNEMLİ BİR ADIM

Süleymanpaşa’nın Gazioğlu Mahallesi'nde yapımı tamamlanan su deposunu yerinde inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, teknik ekipten bilgi aldı. Projenin tarım ve hayvancılık alanında sağlayacağı faydalara dikkat çeken Yüceer, “Ayrıca bu proje yerel tarım ekonomisine katkı sağlayacak. Kuraklıkla mücadelede önemli bir adım” dedi.

“ETKİN VE VERİMLİ KULLANILMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Küresel ısınmanın etkilerinin her geçen gün daha fazla hissedildiği bu dönemde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliği için su kaynaklarının etkin ve verimli kullanımının büyük önem arz ettiğini kaydeden Yüceer, “Bu doğrultuda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, yerel üreticilerimizin yanında olmayı ve onların ihtiyaçlarına çözüm üretmeyi temel görevlerimiz arasında görüyoruz. 2023 yılı içerisinde hayata geçirilen tarımsal su depoları projesini, bu anlayış kapsamında genişleterek sürdürüyoruz. Muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda, mera alanlarında mevcut suvatlardan boşa akan suların değerlendirilmesi amacıyla su depoları inşa etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

32 SU DEPOSU TESİS EDİLDİ

Bugüne kadar 32 adet su deposu ve 12 adet deveboynunun tesis edildiğini dile getiren Yüceer, “2024 yılı içerisinde ise bu çalışmaları daha da genişleterek 29 su deposu ve 8 deveboynu daha kurmayı planlıyoruz” dedi.

“TEKİRDAĞ’IMIZ İÇİN ÜRETMEYE VE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Projenin, hem üreticilere destek sağlamak hem de su kaynaklarını daha verimli kullanmak açısından önemli bir adım olduğunu vurgulayan Yüceer, “Büyükşehir Belediyesi olarak, su yönetimi ve tarımsal sürdürülebilirlik konusundaki projelerimizi genişleterek, halkımızın refahını artırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Tekirdağ’ımız için üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ