Gözden kaçırmayın

Başkan Bulut, park açılışını çocuklarla yaptı Başkan Bulut, park açılışını çocuklarla yaptı 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda yürütülen Ulusal Staj Programı kapsamında Kırklareli Valiliği İç Birimlerinde staj görevine başlayan 25 yükseköğrenim öğrencisi ile bir araya gelen Vali Ekici, öğrencilere Valilik Birimlerinin işleyişi hakkında bilgi verdi. Vali Birol Ekici, öğrencilere staj görevlerinde başarılar diledi.

İŞ HAYATINI TECRÜBE EDİYORLAR

Ulusal Staj Programı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, tüm kamu kurumlarının ve özel sektörden gönüllü işverenlerin katılımıyla, tüm üniversiteli gençlerin fırsat eşitliği ve liyakat ilkelerine uygun olarak staj olanaklarından faydalanmasına yönelik yürütülen staj programı. Program ile üniversite öğrenimine devam eden gençlerin mezun olmadan önce iş hayatını tecrübe edebilmeleri ve istihdam edilebilirliklerinin desteklenmesi için kamu kurumları ve gönüllü özel sektör kuruluşlarındaki staj olanaklarından faydalanması amaçlanıyor. Ayrıca, başta kamu kurum/kuruluşları olmak üzere işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikteki insan kaynağını istihdam etmesine katkı sağlanıyor.

YETERLİLİK PUANLARI HESAPLANIYOR

Programda liyakat esaslı ve objektif yöntemler ile adayların eğitim hayatları boyunca sergiledikleri performans, becerilerini artırmaya yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalar ve başarılar göz önünde bulunduruluyor. Bu yöntemde, her bir öğrencinin e-devletten gelen bilgileri ve beyan ettikleri belgelere göre “akademik/mesleki”, “sanatsal/sosyal” ve “sportif” yeterlilik puanları hesaplanıyor. Beyan usulü ile alınan bilgi/belgelerin doğruluğu üniversite kariyer merkezleri dâhil 14 farklı kurum/kuruluş tarafından teyit ediliyor.

‘BEKLEYEN’ DEĞİL ‘SEÇEN’ KİŞİ OLUYORLAR

Değerlemeler sonucunda adayların mesleki/akademik, sanatsal/sosyal ve sportif yeterlilik puanları belirleniyor ve adayların kimlik bilgileri gizlenerek, stajyer havuzuna aktarılıyor. İşverenler, ihtiyaç duydukları nitelikteki adaylara staj tekliflerini adayların kimlik bilgilerini görmeden yalnızca yeterlilik puanlarını baz alarak gönderiyor, adaylar staj teklifleri arasından kendileri için uygun olan teklifi seçiyor. Böylece gençler, kendilerine gelen teklifler arasından istediklerini kabul ederek "seçilmeyi bekleyen" değil, "staj yapacağı kurumu seçen" yetenekler haline geliyor.

Haber / Buse AKIN