Gözden kaçırmayın

“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy’de her gün yüzlerce kişinin kullandığı otobüs duraklarında akıllı durak sistemini hayata geçirmek için çalışma başlattı. Trafik yoğunluğunun fazla olduğu Cumhuriyet Meydanı’ndaki durakta hayata geçirilen Akıllı Durak Sistemi Uygulaması kapsamında durağa monte edilen dijital ekranda vatandaşlar, duraktan hangi toplu taşıma araçlarının geçtiğini, araçların güzergahını ve aracın gelmesine tahmini kaç dakika kaldığını takip edebiliyor.

 

 

YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Bu sistemin deneme amacıyla Atatürk Caddesi’nde belediye karşısındaki durakta hayata geçirildiğini belirten Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “Uygulama Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirildi. Şu an deneme aşamasında olan sistem, toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlara saatler ve güzergahlar konusunda ekran üzerinden yazılı olarak hizmet veriyor. İlerleyen süreçte diğer duraklara da konularak yaygınlaştırılması hedefleniyor” dedi.

 

 

AKILLI DURAK UYGULAMASI NEDİR?

Toplu taşıma uygulamalarında araçlarla duraklar arasında kurduğu akıllı bir otomasyon sayesinde, duraklarda bekleyen yolcuların gidecekleri güzergaha ait aracın ne zaman geleceği bilgisini öğrenmelerini sağlıyor. Ayrıca merkezde kurulan bir sistem odası sayesinde de toplu taşıma organizasyonunun sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanıyor.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU