Gözden kaçırmayın

Çarşı merkezinde sona yaklaşılıyorÇarşı merkezinde sona yaklaşılıyor

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesi ve müzik dinletisiyle devam ederken, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da, Trakya Üniversitesi’nin geçmişi, bugünü, misyonu, vizyonu ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

1361’DE KURULDU

Üniversitenin 1361 yılında Edirne’nin fethiyle kurulduğunu ve 56 medresenin devamı olduğunu ifade eden Tabakoğlu, “1488’de biz dünyanın en iyi tıp eğitimini bu topraklarda verdik. İnsanları su sesiyle, güzel kokularla tedavi ediyorduk. Çok ileri bir medeniyetin öncüsüydük” dedi. Trakya Üniversitesi Hastanesi’nin geçmişinin çok eskilere dayandığını ifade eden Tabakoğlu, ayrıca Cumhuriyetle birlikte birçok enstitünün kurulduğunu, 1982 yılında ise Trakya Üniversitesi adını aldığını belirtti.

 

 

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ VE ÇALIŞANLARI

Trakya Üniversitesi öğrencileri ve çalışanları hakkında da bilgi veren Tabakoğlu “44 bine yakın öğrencimiz, 1813 akademik çalışanımız, 3000 idari çalışanımız ve 80 ülkeden 4675 uluslararası öğrencisiyle büyük bir aileyiz” dedi. İlk olarak biyoloji bölümünün akredite belgesi aldığından daha sonra ise tüm bölümlerin teker teker akredite edildiğinden bahseden Tabakoğlu, çalışan ve öğrenci sayısının artmasının bir gurur kaynağı olmasının yanı sıra kaliteye de büyük önem verdiklerini ifade etti. Trakya Üniversitesi bünyesine ait 7 müze ve 1 koleksiyon olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 1488’de kurulan Darüşşifa’da dünyanın en iyi tıp eğitimlerinden birinin verildiğinden ve hastaların su sesi ve gül kokularıyla iyileştirildiğinden bahsetti. Karaağaç yerleşkesindeki doğa tarihi müzesinin ise en çok ziyaret edilen müzeler arasında yer aldığından ve birçok türü içerdiğini söyleyen Tabakoğlu, ayrıca İlhan Komen ve Heykel Müzesi’nin, Güngör Danışman ve Güner Rıfat Arıbal Koleksiyonun en iyi uzmanlara ait eserler içerdiğini belirtti.

BİRÇOK OBJE SERGİLENİYOR

Milli Mücadele dönemini yansıtan Lozan Müzesi’nin ise Edirne’de en çok ziyaretçiye ev sahipliği yapan müzelerden biri olduğunu dile getiren Tabakoğlu, son açılan İzzet Erbay Teknoloji Müzesi’nde ise telefondan tıp aletlerine, televizyondan fotoğraf makinesine teknolojik anlamda hayatımızda öneme sahip birçok objenin sergilendiğini söyledi. Bilimsel Yayıncılıkta Türkiye’nin önde gelen üniversitelerden biri olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu 18 bilim dergisiyle bilimsel yayıncılıkla önemli bir çıta yakaladıklarını dile getirdi. Teknopark’ın bir başarı öyküsü haline geldiğinden bahseden Tabakoğlu, “136 şirket ve 650 çalışan ile bölgeye dinamizm katıyoruz.” dedi.Ayrıca Trakya Üniversitesi ve Kosova İşletme Teknoloji Üniversitesi (UBT) iş birliği ile uluslararası Teknopark’ın açıldığından bahsetti.

 

 

EDİRNE SARAYI YENİDEN İHYA OLACAK

Osmanlı’ya 92 yıl boyunca payitahtlık yapmış bir şehrin sarayının kültürel ve manevi açıdan hak ettiği değere kavuşması için çalıştıklarını söyleyen Tabakoğlu, “Şuan çok hızlı bir şekilde Edirne Sarayı inşaa ediliyor. Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’na devredilen ve şehrimizin en büyük mirası Edirne Sarayı yeniden ihya olacak” dedi. Trakya Üniversitesi’nin kurulduğu günden beri Balkanların her noktasına ulaştığını ve ziyaret etmediği üniversite kalmadığını dile getiren Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin YÖK’ün kararı ile uluslararası kontenjanının yüzde 80’ini Balkan ülkelerinden tahsis edildiğini belirtti.

41 KİŞİ ÖDÜL ALDI

Rektör Tabakoğlu’nun sunumundan sonra akademik ve idari personele Bilim/Sanat, Genç Bilim/Sanat İnsanı, Kalite Yönetimi Sistemi Yüksek Hizmet, Eğitime Katkı, 40.Yılını dolduran İdari Personel Hizmet ödülü ve öğrencilere Bilimsel/Sanatsal Faaliyet Başarı Belgesi verildi. Öğrenci kalite çalıştayları ve akran değerlendirme süreçlerinde görev alan, eğitim, bilim, sanat alanlarında katkı sağlayan toplam 41 kişi ödül aldı.

Haber / Erdal AYDIN