Gözden kaçırmayın

Çarşı merkezinde sona yaklaşılıyorÇarşı merkezinde sona yaklaşılıyor

Tarım arazilerine kademeli olarak su vermeye devam edildiğini belirten Vali Sezer, “Ekiplerimizce açılmaya başlanan ilave su kuyuları ve oluşturulan sulama göletleri ile kuraklıktan etkilenen arazilerimize su vermeye devam edeceğiz. Bu zor dönemi üreticilerimizi mağdur etmeden tüm imkanları seferber ederek birlikte aşacağız” dedi.

 

 

“KADEMELİ OLARAK SU VERİLİYOR”

Vali Sezer, “Havaların sıcak gitmesiyle beraber maalesef hem Tunca Nehri’nin hem de Meriç Nehri’nin debisinde son günlerde görünen en fazla suyun azalmasıyla karşı karşıya kaldık. Bu noktada da hem Çeltik Komisyonu’nun hem de valiliğin kararıyla beraber tarım arazilerinin kurumaması, mahsulün zayi olmaması için bir çalışma ortaya konuluyor. Yaklaşık bir aydır devam eden bir çalışma. Burada da kademeli olarak su veriliyor. Bu süreçte bazı dönemlerde suyun debisi 3 metreküplere kadar düşmüştü. Şu an itibariyle, son bir gündür 8 metreküp civarında bir suyumuz var. Bölgede yaklaşık 2-3 haftadır su verilemeyen alanlar var. Buradaki çeltik arazilerimizi kurtarmak, suyu aşağıya doğru bir şekilde kademeli olarak iletmek. Bunun için DSİ, İl Özel İdaresi yoğun bir şekilde çalışma yürütecekler” diye konuştu.

 

 

“SU KUYULARINI DA ÇOĞALTACAĞIZ”

Tarım arazilerinin içerisinde de belli alanlarda, su alan yerlerde çiftçilere destek amaçlı olarak su kuyuları vurdurmaya başladıklarını dile getiren Sezer, “Bu su kuyularını da çoğaltacağız. 6 köyümüz var. 6 köyümüzün muhtarı, Tarım Müdürümüz ve Ziraat Odası Başkanımız bu konuda tam yetkili olarak süreç sonuçlanıncaya kadar çiftçilerimizi mağdur etmeden bu süreci yöneteceğiz. Biz sahada olacağız. İnşallah yağmur dönemiyle beraber bunu geride bırakırız ama bu kritik süreci bir şekilde geride bırakacağız. Bir vatandaşımız çok sularken, aşağıdakinin de kurumasına izin vermeyeceğiz. Belki ürün kaybı olabilir ama en azından arazilerimizi kurutmadan, çeltik tarlalarımızı kurutmadan bu süreci geride bırakacağız” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU