Gözden kaçırmayın

Halk Sağlık Haftası etkinliklerle kutlandıHalk Sağlık Haftası etkinliklerle kutlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetleri olarak kuzey, güney, doğu, batı demeden ülkemizin her noktasına eser ve hizmet götürdüklerini, yatırım gerçekleştirdiklerini dile getiren Bakan Uraloğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bizler de ulaşımın, haberleşmenin her modunda çalışıyor, yol yapıyoruz, havaalanı yapıyoruz. Ama maalesef Tendürek geçidini, Çatak, Şırnak ve Van-Hakkari yol şantiyelerimizde 2017’de yapılan baskınlarda iş makinelerimizi yaktılar. 4 kardeşimizi de maalesef şehit ettiler. Ancak biz bugüne kadar yılmadık, bundan sonra da Allah'ın izniyle yılmayacağız” dedi.

KALKINMA YOLU PROJESİ

Kalkınma Yolu Projesi’nden de bahseden Bakan Uraloğlu, “Basra Körfezi'nden inşa edilmekte olan Faw Limanı'ndan başlayıp Şırnak Ovaköy'e, oradan Şanlıurfa'ya, oradan da Kapıkule sınır kapısına kadar Ege Denizi'ne, Karadeniz'e, Akdeniz'e açılacak olan çok önemli bir ticaret koridorunu inşallah hayata geçiriyoruz. Faw Limanı'ndan Londra'ya kadar kara ve demir yoluyla Avrupa'nın her ülkesine kesintisiz ulaşım inşallah sağlamış olacağız” dedi.

“ÜLKEMİZİN EKONOMİK VE JEOPOLİTİK STATÜSÜNÜ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Yeni İpek Yolu olarak nitelendirdikleri Kalkınma Yolu Projesiyle ülkemizin ekonomik ve jeopolitik statüsünü daha da güçlendireceklerini dile getiren Uraloğlu, “Bu koridorun ülkemizin Avrupa'ya demir yolu geçişi 2094 kilometre olacak. Koridorun üzerindeki mevcut ve devam eden demir yolu yatırımlarımıza ilaveten 127 kilometresi Nusaybin Cizre Ovaköy arasında olmak üzere 727 kilometrelik demir yolu yatırımının da hayata geçirilmesini planladık. Nusaybin Cizre Ovaköy kesiminde yapım ihalesine çıkılmasıyla ilgili çalışmalarımızı da yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“5 TANE LOJİSTİK MERKEZ YAPILMASINI PLANLADIK”

Ayrıca Kalkınma Koridoru üzerinde Tekirdağ Çerkezköy’de, İstanbul Yeşilbayır'da, Bilecik, Mardin ve Şırnak Ovaköy'de olmak üzere 5 lojistik merkez daha yapılmasını da planladık. Proje kapsamında Şırnak Ovaköy’e bir lojistik merkezde inşallah böylece kazandırmış olacağız” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU