Gözden kaçırmayın

Çarşı merkezinde sona yaklaşılıyorÇarşı merkezinde sona yaklaşılıyor

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent Doğan, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Tağ, İ.İ.B.F. Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sibel Turan, Rumeli Edirne Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Ahmet Dörtler, Üniversitemizin farklı fakülte ve yüksekokullarından çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencinin katıldığı panele konuşmacı olarak ise Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinden Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu, Kuzey Makedonya Üsküp Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesinden Prof. Dr. Osman Emin, Bulgaristan Plovdiv (Filibe) Paisiy Hilendarski Üniversitesinden Doç. Dr. Harun Bekir, Yunanistan’dan Batı Trakya Eğitim ve Kültür Şirketi BAKEŞ Genel Müdürü Dr. Pervin Hayrullah katıldı.

“KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK”

Moderatörlüğünü, Balkan Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali Hüseyinoğlu ve sunuculuğunu ise Edebiyat Fakültesi Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümünden Arş. Gör. Ece Dillioğlu’nun yaptığı panelin ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu tarafından, panelistlere katılım belgeleri verildi. Panelin kapanışında konuşan Rektör Tabakoğlu, Balkan ülkelerinden gelen öğrencilere Trakya Üniversitesi’nin kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti. Trakya Üniversitesini tercih eden öğrencilerin mutlaka ön lisans veya lisans programlarına yerleştirildiklerini belirten Tabakoğlu, Türkçesi yetersiz olanlar için DİLMER’in hizmet verdiğini ifade etti.

 

 

“GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Trakya Üniversitesi’nin yüksek öğrenim anlamında Türkçe’ye hizmet ettiğini ve Balkan coğrafyasından Trakya Üniversitesi’ne gelen Türk öğrencilerin bu sayede dillerini ileri bir noktaya taşıdıklarını ve kültürlerini de muhafaza ettiklerini belirten dile getiren Tabakoğlu, “Türkoloji alanına yönelik olarak Üniversitemiz yakın zaman önce Balkan Türkologlarının katılımıyla bir sempozyum gerçekleştirdi. Bu tür toplantıları Türkiye Maarif Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü’nün katkılarıyla geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haber / Erdal AYDIN