Gözden kaçırmayın

Alevli Günler Çerkezköy’de sahnelendiAlevli Günler Çerkezköy’de sahnelendi

Karacakılavuz Mahallesi Etkinlik Alanında (eski futbol sahası) düzenlenen Keşkek Şenliği, Şenlik Korteji ile başlarken, kortejin ardından kurdele kesimi ile Karacakılavuz Keşkek Şenliği’nin açılışı yapıldı. Korteje ve etkinliklere CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Başsavcı vekili Uğur Özcan, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Süleymanpaşa Belediye Başkanvekili Emin Benan Utku, Hayrabolu Belediye Başkanı Tuncer Başoğlu, Muratlı Belediye Başkanı Varol Türel, Marmara Ereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Halide Avlu, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Güleryüz, Belediye Meclisi üyeleri, Tekirdağ siyasetinin il ve ilçe temsilcileri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ayça Albayraktar, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, çok sayıda mahalle muhtarı ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

VATANDAŞLARA KEŞKEK İKRAM EDİRLDİ

 

Etkinlikte Süleymanpaşa Belediyesi Aşevi tarafından hazırlanan keşkekler, vatandaşlara ikram edildi. Daha sonra sahne etkinliklerine geçilirken, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşan Karacakılavuz Mahallesi Muhtarı Hasan Demir, geleneksel hale gelen Keşkek Şenliğini düzenleyerek, beldenin tanıtımına katkıda bulunan Süleymanpaşa Belediyesine teşekkür etti.

 

 

 

 

BU YIL 5’İNCİSİ DÜZENLENDİ

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanvekili Emin Benan Utku da “Göreve gelirken halkçı belediyecilik yapacağımızın sözünü vermiştik. Her sese kulak vereceğimizi söylemiştik. Karacakılavuz Keşkek Şenliğimiz ile ilgili muhtarımız burada, kendisiyle görüştük. Karacakılavuz halkımızın görüşlerini aldık. Mahalle sakinlerimizin istekleri doğrultusunda 5. Karacakılavuz Keşkek Şenliği’ni yapmaya karar verdik. Sizlerin destekleri ile de şenliğimizi sonraki yıllarda daha da büyütüp ilerletmek istiyoruz. Sadece keşkek ile değil, Karacakılavuz’u değerli kılan dokumaları, geniş tarım arazileri ve hayvancılıktaki öncülüğü ile tanıtmak istiyoruz. Bu coşkuyu bizlerle yaşamak için buraya gelen herkese teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

 

HALK OYUNLARI EKİBİ SAHNE ALDI

 

Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun de şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Protokol konuşmalarının ardından Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibi sahneye çıktı. Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sahne aldı.

 

 

 

 

YOĞURT YEME YARIŞMASI DÜZENLENDİ

 

Şenlik kapsamında altın ödüllü Yoğurt Yeme Yarışması da düzenlendi. Yarışmacılar, bir kilogramlık yoğurdu bitirmeye çalışırken, kadınlar ve erkekler olarak iki kategoride yapılan yarışmada ilk ikiye giren katılımcılar çeyrek ve gram altın kazandı. Diğer yarışmacılara da yarım gramlık teselli ödülü verildi. Karacakılavuz Keşkek Şenliğinin ilk gününün son sahne etkinliği ise Blues of Rumeli konseri oldu.

 

COŞKUN SABAH VE TUĞÇE KANDEMİR SAHNE ALDI

 

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Karacakılavuz Keşkek Şenliği’nin ikinci gününde de ünlü sanatçı Coşkun Sabah ve genç şarkıcı Tuğçe Kandemir sahne aldı. “Hatıram Olsun, Bir Tanrıyı Bir De Beni Unutma, Aşığım Sana, Haberin Var Mı ve Anılar” gibi unutulmaz eserlerini Karacakılavuz Keşkek Şenliği’ne katılanlar için seslendiren Coşkun Sabah, dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatırken, Coşkun Sabah’ın ardından sahneye çıkan Tuğçe Kandemir de sevilen şarkılarını seslendirdi.

 

 

 

 

TARIM FUARI MÜJDESİ

 

Coşkun Sabah ve Tuğçe Kandemir’e çiçek ve plaket takdim eden Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Emin Benan Utku; sanatçılara teşekkür etti. Karacakılavuz Mahallesi sakinlerine Tarım Fuarı müjdesi veren Utku, “Karacakılavuz Keşkek Şenliği, her sene daha da iyiye giden ve büyüyen bir organizasyon olacak. Ayrıca Volkan Başkanımın hazırladığı bir proje var. Karacakılavuz’da artık sadece Keşkek Şenliği olmayacak. Karacakılavuz Tarım Fuarını’da çok yakında sizlerle buluşturacağız” dedi.

 

Haber / İrem BANÇO