Gözden kaçırmayın

“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”“Ercan Çobanoğlu Çocuk Gündüz Bakımevi inşaatı hızla ilerliyor”

Hafta sonu mesaisine Süleymanpaşa’nın Kumbağ Mahallesi’nde başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Başkan, vatandaşlarla ve esnaflarla bir araya geldi. Vatandaşların talep, öneri ve isteklerini dinleyen Yüceer, “İnsanlarının mutlu olması ve daha yaşanılır bir Tekirdağ için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

TESKİ ATIK SU TERFİ MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Süleymanpaşa Altınova Mahallesi'nde bulunan TESKİ Atık Su Terfi Merkezi’nde incelemelerde bulunarak yetkili personelden bilgi alan Yüceer, “Marmara Denizi’nde evsel atık sulardan kaynaklanan kirliliğin önüne geçmek için durmaksızın çalışılıyor. İl genelinde toplam 19 adet atık su arıtma tesisi, 10 adet içme suyu arıtma tesisi ve 72 adet terfi merkezi ile evsel atık suları ve içme suları arıtılıyor, SCADA Sistemi ile 7/24 gözetim altında tutularak insan ve çevre sağlığı korunuyor” dedi.

 

 

 

 

“SU SIKINTISININ DA FARKINDAYIZ”

 

Yüceer, insan ve çevre sağlığının birinci öncelikleri olduğunu vurgulayarak, “Değirmenaltı Mahallesi'nde bulunan ve yıllardır sorun yaşanan Kayı Deresi’ndeki problemleri biliyoruz ve gerekli adımları attık. Yapılacak çalışmalar ile kalıcı çözümler üreterek Değirmenaltı Mahallesi'nde bulunan dere ile ilgili önlemler alınacak. Yaz sezonu boyunca yaşanan su sıkıntısının da farkındayız. Çalışmalarımız bu doğrultuda sürecek” dedi.

 

 

 

 

“ÖNLEMLER ALDIK”

 

Süleymanpaşa’nın ardından Marmaraereğlisi’ne geçen Yüceer, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Sayın Onur Bozkurter ve Sultanköy Mahallesi Muhtarı Sayın Nevin Duran ile birlikte Sultanköy Sahili’nde incelemelerde bulundu. Kıyı temizlik işlemlerinin yaz sezonu boyunca Tekirdağlıların ve şehir dışından gelen misafirlerin konforu için daha titiz ve daha düzenli biçimde sürdürülmesi adına önlemler aldıklarını ifade eden Yüceer, Marmaraereğlisi’nde yer alan Yeniçiftlik Atatürk Halk Plajı’nda da incelemelerde bulundu.

 

“ÇEVRE DOSTU PROJELER”

 

Halkın sorunlarını ve taleplerini de dinleyen Başkan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların her türlü sıkıntısına çözüm bulma kararlılığında olduklarını ifade etti. Daha sonra Marmaraereğlisi TESKİ Atık Su Arıtma Tesisi'ni ziyaret ederek yeni arıtma tesisi inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Yüceer, “Çevre dostu projelerle Tekirdağ'ı daha yaşanabilir kılmak için sürekli olarak çalışıyoruz” dedi.

 

 

VATANDAŞLARI DİNLEDİ

 

Marmaraereğlisi’nin ardından Çorlu’ya geçerek Cumhuriyet Parkı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Yüceer, onların talep, öneri ve beklentileri dinledi. Vatandaşlarla bir arada olmanın çalışma azmine güç kattığını belirten Yüceer, “Tekirdağ’ın her köşesinde hizmet etmekten gurur duyuyoruz” dedi. Cumhuriyet Parkı’nda incelemelerde bulunan Başkan Yüceer, bahse konu parkta hayata geçirilecek çalışmalara ilişkin de bilgi verdi.

 

Haber / Erdal AYDIN