Gözden kaçırmayın

Yeni müfredatın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, 81 ile gönderildiYeni müfredatın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, 81 ile gönderildi


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin müzik dinletisi ile devam etti.
“DÜNYAYA SANATIMIZLA, TASARIMIMIZLA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Mezun öğrenciler adına konuşan fakülte birincisi Selin Zehra Eker “Değerli arkadaşlarım sadece bir akademik unvan kazanmıyoruz, aynı zamanda birer sanatçı, tasarımcı olarak geleceğe adım atıyoruz. Güzel sanatlar, hayatın her alanında etkileyici ve düşündürücü bir güç taşımaktadır. Bizler bu gücü kullanarak dünyaya sanatımızla, tasarımımızla katkı sağlayacağız. Önümüzde çok uzun bir yolculuk var. Her zaman yanımızda olan hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
“EĞİTİM SÜREÇLERİ HAYATINIZ BOYUNCA DEVAM EDECEK”
Öğrencilere seslenen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melahat Tüzün de “Dünyanın bu yeni döneminde eğitimin sonlanan bir şey olmadığını hepimiz gibi sizler de biliyorsunuz. Eğitim süreçleriniz hayatınız boyunca devam edecek. Uyum sağlamanın, değişmenin ve değerler yaratmanın en önemli kuralı bilgi ve bilgilenme süreçlerinde güncel kalabilmek ve çalışmaya devam etmektir. Bunu becerebildiğiniz sürece başarılı olmanız mümkün olacaktır” diye konuştu.
“NİCE GENÇ KUŞAKLARI YETİŞTİRECEKSİNİZ”
Akademisyenlere de seslenen Tüzün “Sizlerin verdikleri cesaret sayesinde hem Türkiye’nin hem dünyanın hiçbir benzer kurumun gerisinde kalmadılar. Onlar akademik olarak işlerinde yetkin, alanlarında bilgili ve yeni dünyanın gerektirdiği bütün donanımlara sahip olarak bugün buradan mezun oluyorlar. Aynı tutku ve çalışma azmiyle nice genç kuşakları yetiştireceksiniz. Verdiğiniz emeklerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
MESLEK HAYATLARINDA BAŞARILAR DİLEDİ
Mezuniyet töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer de mezun öğrencilerin zorlu bir yarıştan çıktıklarını belirterek, dürüstlükten asla ödün vermemeleri gerektiğini söyledi. Verdikleri emeklerden dolayı öğrencilere teşekkür eden Zafer, meslek hayatlarında başarı temenni etti.
MEZUNİYET SERGİSİ AÇILDI
Protokol konuşmalarının ardından fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilere plaket ve belgeleri verildi. Tören, mezun öğrencilerin meslek andını okuması ve keplerini havaya atmasıyla tamamlandı. Mezuniyet töreninin ardından Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan öğrencilerin özgün çalışmalarından oluşan Mezuniyet Sergisi’nin açılışı yapıldı.
Haber / İrem BANÇO