Gözden kaçırmayın

Çarşı merkezinde sona yaklaşılıyorÇarşı merkezinde sona yaklaşılıyor


Dokuzdere Mesire Alanı Projesi’nin yapımı için nihai adım atılırken, INTERREG - IPA Bulgaristan - Türkiye 2021-2027 Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında sunulan ve yüksek puanla geçen projede ortaklar tarafından partnerlik sözleşmesi imzalandı.
Keşan Belediyesi, Bulgaristan Elhovo Belediyesi liderliğinde, Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Yeşil Istranca Derneği ortaklığında, ‘İki Deniz Arasında Sürdürülebilir Turizm İçin Doğanın Önemini Birlikte Gösteriyoruz (Together We Reveal the Greatness of Nature for Sustainable Tourism Between Two Seas)’ adlı projenin INTERREG – IPA Bulgaristan-Türkiye 2021-2027 sınır ötesi işbirliği programına sunulan proje kapsamında, süreci birlikte yürütecek 4 partner, partnerlik sözleşmelerini imzaladı.
“İKİ TARAFA DA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM” Sözleşme ile birlikte iki şehir arasındaki bağların önemine vurgu yapan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, “Bu benim 4. dönemim. Daha önce şehirlerimizde festivaller düzenlemiş ve karşılıklı olarak bu organizasyonlara katılım sağlamıştık. Daha sonra Doğu-batı Trakya Belediyeler Birliği yönetimi olarak Elhovo’ya bir kez daha gittim. Kendisi benim Elhovo Belediyesi’nden tanıştığım 3. Belediye Başkanı. İmzalarını attığımız projenin, tamamlanmasını görmeyi de heyecanla bekliyorum” dedi.
“İYİ KOMŞU, GELECEKTEKİ İŞLER İÇİN BİR GÖSTERGEDİR” Bunun  kendisi için güzel bir macera olduğunu belirten Elhovo Belediye Başkanı Petar Gendov da “Bazı hedefler koyduk ve bu hedeflere ulaşmaya çalışacağız. Komşuluk ilişkilerimize güveniyoruz, bu da sizin sayenizde. İnanıyorum ki; iyi komşu, gelecekteki işler için bir göstergedir. Tüm ekibinizi ve basın mensuplarını selamlıyor; ekibim adına bu güzel ağırlama için teşekkür ediyorum” dedi. Proje Uzmanı Anastasy Koleva da projenin detaylarıyla ilgili bilgi verdi.
EKOLOJİ PARKI YAPILMASI HEDEFLENİYOR Yapılan açıklamada “Toplam bütçesi 999.680,00 Euro olan proje kapsamında, Keşan Korudağ-Dokuzdere bölgesinde bir ekoloji parkının yapılması ve bölgenin turizm altyapısının geliştirilmesi hedefleniyor. Toplam bütçesi 999.680,00 Euro olan proje kapsamında, Keşan Korudağ-Dokuzdere bölgesinde bir ekoloji parkının yapılması ve bölgenin turizm altyapısının geliştirilmesi hedefleniyor. Yaya ve bisiklet güzergahını iyileştirerek tanıtmak, ziyaretçilerine sosyal değeri yüksek rekreasyon faaliyetleri sunmak ve çevre üzerindeki etkileri en aza indiren sürdürülebilir turizmi hedefleyen proje kapsamında 27 dönümlük alanda bisiklet yolu, bisikletli dinlenme alanı, bisiklet parkı, yürüyüş yolu, seyir terası, otopark, WC, dumanlı-dumansız piknik alanı yapılacak” denildi.
Haber / Erdal AYDIN