Gözden kaçırmayın

Çarşı merkezinde sona yaklaşılıyorÇarşı merkezinde sona yaklaşılıyor


Atatürk Anıtı önünde düzenlenen Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Bay, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, 9. Hudut Tugay Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran, Edirne Vali Yardımcıları Sıdkı Zehin, Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“MİLLETİN İRADESİYLE BERTARAF EDİLDİ”
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programda konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, hain darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ve milletin iradesiyle bertaraf edilerek, “15 Temmuz gecesinde Türk milleti korkusuzca meydanlara indi. O karanlık gecede genç yaşlı demeden her birimiz vatan savunmasında birleştik. Aziz milletimizin her bir ferdi, bu karanlık gecede, Cumhuriyete, demokrasiye ve iradesine sahip çıkarak fetö mensuplarının hain emellerine ulaşmasına izin vermediler” dedi.

“NE KADAR KARARLI OLDUĞUNU BİZLERE BİR KERE DAHA GÖSTERMİŞTİR”
15 Temmuz gecesi Türk milletinin büyük bir kahramanlık gösterdiğini ve millet olarak bununla gurur duyduklarını ifade eden Vali Sezer, hain darbe girişiminin Türk milletinin devletine ve bağımsızlığına sahip çıkması sonucu önlendiğini belirterek, “Darbe girişiminde bulunanlar her şeyi hesap ettiler ama hesap etmedikleri bu milletin 3 bin yıllık bir geçmişe sahip olmasıdır. Bu milletin değerler üzerinden tanımlanmış bir millet olmasını hesap edemediler. 15'lilerin Çanakkale'ye nasıl gittiğini unuttular. İzmir'de Hasan Tahsin'in kurşunu hangi duyguyla ilk kez sıktığını unuttular. Fethi Sekin'i unuttular. 15 Temmuz gecesi sokağa inecek ve şehadete yürüyebilecek yüz binleri hesap etmediler. Bu yüz binlerin içerisinde kuaföründen teknisyenine, devlet memurundan ev hanımına kadar herkes tek yürek içerisinde bu millet için, bu milletin istikrarı için yürüdü. Bu coğrafyada bin yıldan beri nasıl ayakta kaldığımızı ve birbirimize nasıl tutkun olduğumuzu hesap edemediler. 15 Temmuz gecesi Ömer Halisdemir'in gösterdiği kahramanlık hepimizin yüreğinde bir ateş gibi yanmaktadır. Halisdemir, darbenin seyrini değiştiren cesaretiyle milletimizin bağımsızlık mücadelesine ne kadar kararlı olduğunu bizlere bir kere daha göstermiştir” diye konuştu.

İLAHİLERİN OKUNUP ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ
Konuşmaların ardından Vali Yunus Sezer, milli birlik ve beraberliğimizin simgesi Şanlı Bayrağımızı öperek teslim aldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının meydanda büyük ekrana yansıtılmasının ardından 15 Temmuz konulu videolar izlendi. 1. Sınıf Emniyet Müdürü ve sanatçı Ahmet Sula’nın, ‘15 Temmuz’u Anlamak’ konulu sunumunun ardından Trakya Üniversitesi Balkan Müzik Topluluğu, Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu ve Edirne Belediye Bandosu da konser verdi. Diyanet İlahi Grubunca kaside ve ilahilerin okunup şehitler için dua edildi.

Haber / Buse AKIN