Gözden kaçırmayın

Başkan Bulut, park açılışını çocuklarla yaptı Başkan Bulut, park açılışını çocuklarla yaptı 


Düzenlenen programa Kırklareli Valisi Birol Ekici, eşi Filiz Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, il protokolü, şehit aileleri ve gaziler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşünün ardından Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" konuşmaları canlı yayından izlendi.
Erdoğan’ın millete seslenişinin ardından program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.
İl Müftülüğü görevlilerince Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Şehitler kasidesinin okunmasının ardından Kırklareli Valisi Birol Ekici, günün anlam ve önemine ilişkin konuştu.
“TÜRK MİLLETİNİN ZAFERİ”
15 Temmuz’un Türk milletinin zaferi olduğunu belirten Vali Ekici, “Bundan 8 yıl önce bugün milletimizin birliği ve beraberliği ile devletimizin bekasına yönelik olarak tarihte eşi görülmemiş hain ve sinsi bir darbe girişimine maruz kaldık.
Köprüler ve yollar kesildi.
Millete ait uçak ve tanklar millete karşı kullanıldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin etrafı bombalandı.
Bu hain darbe girişimi sonucunda 253 vatandaşımız şehitlik mertebesine yükseldi.
2000’in üzerinde gazimiz var” dedi.
“15 TEMMUZ DİĞERLERİNDEN FARKLIDIR”
Türkiye’de daha önce de 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997, 27 Nisan 2007 tarihlerinde çeşitli askeri darbe ve muhtıralar gerçekleştiğini anımsatan Vali Ekici, “15 Temmuz bunlardan sinsi ve 40 yıllık uzun geçmişi olması nedeniyle farklıdır.
15 Temmuz darbesi de diğer darbe ve muhtıralar gibi yurtdışından destek almaktadır.
Gayri millidir.
Yasadışıdır.
Halkın seçtiği hükümeti ve parlamentoyu devirme girişimidir” diye konuştu.
“FETÖ BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”
Fetö’nün bir terör örgütü olduğunu dile getiren Ekici, “Hala başı yurtdışındadır.
Pkk gibi fetö de emperyalist ülkelerin maşasıdır.
Darbecilerin yaptığı tam bir işgal girişimidir.
Batılı emperyalist devletlerin Böl-parçala-yönet adı altında sürdürdüğü adi stratejinin maşası olan fetö aynı zamanda bir kukladır.
Türk silahlı kuvvetlerinin 15 Temmuz sonrası terörle yürüttüğü başarılı mücadele fetö’nün önceki işbirlikçi yapısını ve zararını ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.
“DEVLETİNE VE HÜKÜMETİNE SAHİP ÇIKTI”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı sokaklara çıkmaya çağırmasıyla harekete geçen Türk Milletinin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde devletine ve seçtiği hükümete sahip çıktığını kaydeden Ekici, “Bayrağını eline alan sokağa çıkmış, canını hiçe sayarak kendisine hainler tarafından doğrultulan tank, top ve tüfeğin üzerine yürüyerek demokrasiye nasıl sahip çıkılacağı konusunda dünyaya örnek bir davranış ortaya koymuştur.
Hainler Türk milletinin asimetrik direnişi karşısında şaşkına uğrayıp sabaha doğru teslim olmuşlardır.
Türk milleti son sözü tüfek ve kurşunun değil kendi inanç ve kararlılığının söyleyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.
İman dolu göğsüyle büyük bir destan yazmış, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisine ait olduğunu, emperyalistlere ve maşalarına ait olmadığını tüm dünyaya haykırmıştır.
Milletin direnişi karşısında Darbe destekçisi emperyalistler bu sefer ‘bizim çocuklar başardı’ diyememiş, Türkiye’de temas kuracağımız hain kalmadı diye karalar bağlamıştır” dedi.
“MİLLETİMİZ BU DERSİ DAHA ÖNCE DE VERDİ”
Milletimizin bu dersi daha önce de verdiğini söyleyen Ekici, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı istiklal mücadelesinin ilk genelgesi olan Amasya Genelgesinin ilk maddesinde; ‘Vatanın bütünlüğü ve Milletin istiklali tehlikededir.
Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ ifadesi yer almaktadır.
O gece emperyalistlerin uşaklarına Türkiye’nin teslim alınamayacağını, Türk milletinin iradesine zincir vurulamayacağını yeniden gösterdik.
Bugün bölgesinde barışın, demokrasi ve istikrarın tesisinde çok önemli bir aktör olan Türkiye, dünya barışının tesisinde de çok önemli roller üstlenmektedir.
Büyük Türkiye’nin inşaası sürmektedir.
Dünyanın gelişmiş 10 ülkesi arasında yer alma hedefimiz devam etmektedir.
Ekonomik kriz, darbe, vesayet, terör ve çeşitli hilelerle oyalanacak Türkiye geride kalmıştır.
O karanlık gecede eline bayrağını alarak hainlere dur diyenler, şehit olanlar ve gazilerimiz Türkiye yüzyılının kahramanlarıdır.
Bu kahramanlar ki hainlere geçit vermemiş, hainler daha önce olduğu gibi başbakan, bakan idam edememiş, bir sağdan bir soldan diyerek gençlerimizi asamamıştır” diye konuştu.
“15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAĞIZ”
15 Temmuz’u unutmayacaklarını dile getiren Ekici, “Unutursak bize yaşamak haram olsun.
Demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.
Bayrağımızın inmesine ezanlarımızın dinmesine izin vermeyeceğiz.
253 şehidimiz vardır.
Türk milleti şehitlerini yüreğine gömmüştür.
Şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize sağlık ve sıhhatler diliyorum” dedi.
SANCAK KOŞUSU DÜZENLENDİ
Vali Birol Ekici’nin konuşmalarının ardından “Milletin Zaferi” düsturuyla saat 23.00’te 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu düzenlendi.
Düzenlenen koşunun ardından Vali Ekici sporculardan şanlı bayrağımızı öperek teslim alırken, koşuya katılan sporculara çiçek verdi.
Program İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından edilen duanın ardından saat 00.13’te camilerden salaların okunmasıyla sona erdi.
Haber / İrem BANÇO