Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu


Cumhuriyet Meydanı’nda dün saat 21.00’de başlayan programa Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü’nün yanı sıra; Tugay Komutanı Tank Kurmay Albay Erkan Bulut, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Cengiz Memiş, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Yılmaz, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muhammed Süleyman Rüzgar, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, siyasi parti ilçe başkanları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Osmanlı Camii İmam Hatibi Abdullah Karacan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti, Çerkezköy İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş da dua okudu.
“SİNSİ OYUNLARINI SAHNEYE KOYDULAR”
Daha sonra konuşan Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, “Silahlara, mermilere, tanklara, uçaklardan atılan bombalara göğsünü siper eden, milli birliğimiz için, devletimizin bekası için, istiklal ve istikbalimiz için canına feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hepsine Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 8 yıl önce yaşananlar, milletimizin tarihinde görülmüş en büyük ihanetlerden biri. Çeşitli bölgelerde baharı getiriyoruz diye ülkeleri parçalayan, devletleri bölen, insanları katleden güçler bizim ülkemizde de aynı sinsi oyunlarını sahneye koymuşlardır. 15 Temmuz’da yaşananlar, sadece bir darbe girişimi veya ülke yönetimini ele geçirme çabası değildir. Bu kalkışma ile milletimizin parçalanması, kaos ortamı yaratılması ve ülkenin işgale hazır hale getirilmesi amaçlanmıştır” dedi.
“HAİNLERE GEREKEN DERS VERİLDİ”
Askerimizin, polisimizin, yargı organlarımızın ve tüm devlet güçlerinin içerisine yerleştirilmiş olan şer ve ihanet çetelerinin harekete geçirildiğini, milletimizin silahları ile milletimizin meclisi başta olmak üzere tüm hassas noktalara, milli ve manevi değeri yüksek yerlere saldırı düzenlendiğini, devlet büyükleri ve yüce milletimizin hedef alındığını kaydeden Kaymakam Günlü, “Tarihin tüm dönemlerinde, her türlü ihanete karşı koymuş, esareti kabul etmektense ölmeyi tercih etmiş olan necip milletimiz, bu ihanetin karşısında da iman dolu göğsünü siper etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara, köprülere, havaalanlarına akın etmiş, canı pahasına tanklara, uçaklardan atılan bombalara direnmiş ve bu alçaklığa geçit vermemiş, birkaç saat gibi kısa bir sürede hainlere gereken dersi vermiştir” şeklinde konuştu.
“HİÇ KİMSENİN YAPTIĞI YANINA BIRAKILMADI”
Milletimizin kutlu direnişi ve zaferinden sonra devletimizin de askeri, polisi, jandarması, yargısı ve tüm kurumları ile bu ihanetin içerisinde olan kanı bozukların temizlenmesi, devletin ve milletin bu hainlerden arındırılması için mücadele başlattığını, hiç kimsenin yaptığının yanına bırakılmadığını, hukuk ilkeleri çerçevesinde herkesin layığını bulmasının sağlandığını kaydeden Günlü, “Bugün, sembolik demokrasi nöbeti tuttuğumuz bu meydanlardan, milletçe tek yürek ve tek yumruk olarak benzer bir ihanete asla fırsat vermeyeceğimizi, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası için canımızı feda etmeye hazır olduğumuzu tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz. Karşımıza çıkacak güç ve kullandıkları maşalar kim olursa olsun, ihanet nereden gelirse gelsin, milli iradeye, demokrasimize, ülkemize ve kutsal bildiğimiz değerlere sahip çıkma azim ve kararlılığımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle bir kez daha anıyor, katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesine olan bağlılığımızı, devletimizi korumak için onu kuranlar kadar kararlı olduğumuzu ifade ederek hepinizi saygıyla selamlıyorum. Milli birlik ve demokrasi gününüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
Kaymakam Günlü’nün konuşmasının ardından tiyatro eğitmeni Selahattin Karadağ, ünlü şair Dursun Ali Erzincanlı’nın 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir anısına kaleme aldığı ‘Ben Babamın En Hüzünlü Yanıyım’ isimli şiiri okuması ile devam etti. 15 Temmuz ile ilgili video gösterilerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka hitapları canlı olarak barkovizyon aracılığıyla izlendi.
“15 TEMMUZ’DA SON KOZLARINI OYNADILAR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1960’tan beri Türkiye’de yapılan darbelerin arkasında kimin eli varsa, aynı üst akıl 15 Temmuz ihanetinde de tüm unsurlarıyla devredeydi. 15 Temmuz’un işaret fişeği esasında bizim ‘one minute’ çıkışımızdan hemen sonra atıldı. Şahsımızın ve hükûmetimizin Filistin Davasına sağladığı güçlü destek; küresel siyonist lobiyi ve onların içimizdeki etki ajanlarını rahatsız etmişti. Türkiye, dış siyasette bağımsız hareket etmeye başladıkça, bu odakların tedirginliği ayyuka çıktı. Önce 7 Şubat MİT krizi, ardından Gezi Olayları ile iktidarı alaşağı etmeye kalktılar. Akabinde ise 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişimiyle hükûmete karşı hamle yaptılar ve farklı yöntemlerle rahatsızlıklarını ifşa ettiler. Bunların hiçbirinde muvaffak olamayınca, 15 Temmuz’da son kozlarını oynadılar” ifadelerini kullandı.
“ON YILLAR BOYUNCA GURURLA ANLATILACAK BİR DİRENİŞ”
Milletle sırt sırta vererek, bu sinsi planları parçalayıp attıklarını kaydeden Erdoğan, “Gençlerimizin şu gerçeği özellikle görmesini istiyorum: Tıpkı Çanakkale’de, tıpkı İstiklal Harbimizde olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararlılığı kurtarmıştır. 15 Temmuz, tüm zorluklara rağmen kazanılan, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra milletin son bir asırda yazdığı en büyük destan. 15 Temmuz, on yıllar boyunca gururla anlatılacak bir direniş olma yanında, milletimizin küllerinden yeniden doğuşunun da hikâyesidir. Tüm bunlarla birlikte 15 Temmuz, ülkemiz, milletimiz ve demokrasimizin hakiki dostlarının ortaya çıktığı bir turnusol işlevi görmüştür” şeklinde konuştu.
SELA OKUNMASININ ARDINDAN PROGRAM SONA ERDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitaplarının canlı olarak barkovizyon aracılığıyla izlenmesinin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen anma programı, saat 00.13’te camilerde okunan selaların ardından sona erdi. Öte yandan programda Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü de stant kurdu. Vatandaşların boy, kilo ve tansiyon ölçümünün yapıldığı standa ilgi yoğun oldu.
Haber / Gülveren ALTUNOĞLU