Gözden kaçırmayın

Çarşı merkezinde sona yaklaşılıyorÇarşı merkezinde sona yaklaşılıyor


Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı'ya gitmek için hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu tren, 8 Temmuz 2018'de Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrilmiş, kazada 7'si çocuk 25 kişi yaşamını yitirirken, 340 kişi de yaralanmıştı. 
KIRMIZI KARANFİLLER BIRAKTILAR 
Tren faciasının 6’ncı yılında, trenin kalkış noktası olan Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bulunan gar yakınındaki 8 Temmuz Adalet Anıtı önünde anma töreni düzenlendi. Dün saat 12.00’de düzenlenen anma programına yakınlarını kaybeden acılı ailelerle birlikte, İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Uzunköprü Belediye eski Başkanı Özlem Becan, siyasi parti temsilcileri de katıldı. Acılı aileler, anıttaki rayların üzerine kırmızı karanfilleri bırakarak, faciada hayatını kaybeden yakınlarını andı. 
ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE 
İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, “Bu acı olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anarken, ailelerine ve sevdiklerine sabır diliyorum” derken, Çorlu Tren katliamının yaşandığı o kara günün üzerinden tam 6 yıl geçtiğini ifade eden Uzunköprü Belediye eski Başkanı Özlem Becan da, “Fakat acımız ilk günkü gibi taze, canımız hala çok yanıyor. Yitirdiğimiz canlarımızın manevi huzurunda, ailelerin adalet arayışına güç vermek ve acılarını paylaşmak için, o kara günü simgeleştirdiğimiz 8 Temmuz Adalet Anıtı'nda, 25 canımızı ailelerimizle birlikte andık” dedi. 
Haber / Gülveren ALTUNOĞLU