Gözden kaçırmayın

Kapaklıspor, ilk maçında Trabzonspor’u ağırladıKapaklıspor, ilk maçında Trabzonspor’u ağırladı


Edirne'de bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlık güreşleri çekişmeli müsabakalara sahne olurken, yarı finale Serhat Gökmen, Yusuf Can Zeybek, Mustafa Taş ve Hüseyin Gümüşalan’ın yükseldiği Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde rakiplerini eleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi güreşçileri Yusuf Can Zeybek ve Mustafa Taş dualı çayırda başpehlivanlık için kol bağladı.
Karşılaşma öncesinde protokol sahaya inerek başpehlivanlara başarılar diledi.
KIRAN KIRANA GEÇTİ
Kıran kırana geçen müsabakada iki başpehlivan normal sürede yenişemedi.
Yarım saat süren zorlu müsabaka sonrasında puanlama bölümüne geçildi.
Yaklaşık 51 dakika süren final müsabakasının sonunda kazanan isim Yusuf Can Zeybek oldu.
Zeybek, başpehlivanlık sevincini yendiği rakibi Mustafa Taş’a sarılarak kutladı.
2. KEMER İÇİN GELDİK
663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, yaşadığı mutluluğu şu sözlerle dile getirdi: “Buraya çok çalışarak geldik.
Kışın çok güzel kamplar geçirdik.
Allah’a şükür şampiyon olduk.
Bileğimizin hakkıyla kazandık.
2. kemer için geldik.
Rahmetli annem için güreştim.
Allah’ın izniyle kazandık.
İnşallah seneye daha iyi çalışacağız.
Seneye 3. kemer için güreşeceğim.
Bu kemeri Antalya’ya ve Duraliler halkına armağan ediyorum”
ANTALYA’YA BİR KEMER BORCUMUZ VAR
Antalya’ya bir kemer borçlarının olduğunu söyleyen Zeybek, “Antalya'ya bir kemer borcumuz var ve inşallah bu kemer borcu Antalya'ya ödenecek.
Burada bana destek çıkan sayın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'e çok teşekkür ediyorum.
İnşallah seneye daha iyi çalışıp kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum” dedi.
Yusuf Can Zeybek daha sonra tribünlere çıkarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile sevincini paylaştı.
ALTIN KEMERİNİ YILMAZ TAKTI
Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek'e altın kemerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz takarken, üçüncülere madalya ve kupaları da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, verdi.
Dereceye giren sporcular da madalyalarını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın elinden aldı.
BAKAN BAK’TAN TEBRİK MESAJI
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Edirne'de bu yıl 663. düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde rakibi Mustafa Taş’ı finalde yenerek üst üste 2. Kez başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek için tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, mesajında “Tarihi Sarayiçi Er Meydanı'nda bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde rakibi Mustafa Taş’ı yenerek bu yıl da altın kemeri kazanan Yusuf Can Zeybek’i kutluyorum.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde er meydanına çıkarak mücadele eden tüm pehlivanlarımıza da tarihi mirasımızın yaşatılmasına sundukları katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
ALTIN KEMER BİR KEZ DAHA ANTALYA’MIZDA
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de yaptığı açıklamada “663.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde de gelenek değişmedi.
Altın kemer bir kez daha Antalya'mızda.
Başkanlığım boyunca 3 kez üst üste olmak üzere toplam 7 kez altın kemeri Antalya'ya getirmenin gururuyla 663.
Kırkpınar Başpehlivanımız oğlum Yusuf Can Zeybek'i kutluyor, finalde kıran kırana mücadele ederek ikinci olan oğlum Mustafa Taş'ı, Başaltı boyunda birinci olarak Başpehlivanlığa yükselen Erkan Taş oğlumu ve diğer boylarda dereceye girerek boy atlayan tüm güreşçilerimizi tebrik ediyorum” dedi.
HAMAM GELENEĞİNİ BOZMADI
Edirne'deki 663’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek, kent merkezinde vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.
Kırkpınar’ın geleneklerini yerine getiren Zeybek, boynundaki altın kemer ile kent merkezinde kendisini karşılan vatandaşları selamlarken, hamam geleneğini bozmayan Zeybek, ardından başpehlivanların geleneği olan hamama da gitti.
ÖNÜMÜZDEKİ YIL DA ALTIN KEMERLE ANTALYA’YA DÖNMEK İSTİYORUM
Antalya Büyükşehir Belediye Sporcusu Zeybek, hamam girişinde imam tarafından Kuran’ı Kerim ile karşılanırken, İmam Mehmet Cem Sunar eşliğinde okunan duanın ardından Zeybek ve ekibi hamama girdi.
Kırkpınar’da güreşmenin kendisi için çok büyük bir heyecan olduğunu ifade eden Yusuf Can Zeybek, önümüzdeki yıl da altın kemeri kazanmak ve altın kemerle Antalya’ya dönmek istediğini söyledi.
Haber / Gülveren ALTUNOĞLU