Gözden kaçırmayın

Çarşı merkezinde sona yaklaşılıyorÇarşı merkezinde sona yaklaşılıyor


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan tören Edirne Belediye Bandosu’nun mini konseri ve mezun öğrencilerden oluşan folklor ekibinin gösterisiyle devam etti.
Mezun öğrenciler adına konuşan Fakülte birincisi Antrenörlük Eğitimi bölümü öğrencisi Hamza Bilal Buğday “Bugün 4 yıllık eğitimimizin sonunda, artık yeni bir geleceğin kapılarını aralıyoruz. Bize birçok tecrübe ve duygu yaşatan güzel fakültemize veda etmenin hüznüyle beraber öğretmenlik, antrenörlük ve yöneticilik mesleğine ulaşmanın coşkusunu yaşıyoruz” dedi.
“HAYATINIZIN SONRAKİ AŞAMASININ EN BÜYÜK BAŞLANGICI OLACAKTIR”
Mezun öğrencileri tebrik eden Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurper Özbar da “Bugün sadece bir mezuniyet töreni değil, geleceğe doğru attığınız en büyük adımlardan birisi, spor alanlarında edindiğiniz tüm bilgi, beceri ve tecrübeleri ileride sporcularınıza, halka yayacağınıza ve bunu en iyi şekilde kullanacağınıza gönülden inanıyorum. Bu mezuniyet, bir dönemi tamamlamanın, yeni bir kapıyı aralamanın, hayatınızın sonraki aşamasının en büyük başlangıcı olacaktır” diye konuştu.
“SAĞLAM KAFA SAĞLAM VÜCUTTA BULUNUR”
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözüne atıf yapan Özbar, sporun sadece bedeni kuvvetlendirmek ve güçlendirmekle ilgili olmadığını zihni de disipline ettiğini, çalıştırdığını ve insanı daha başarılı hale getirdiğini belirtti.
Mezun öğrencilere zorlu bir yarıştan başarıyla çıktıklarını söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer ise “Trakya Üniversitesinde üniversitenin sizden isteklerini yerine getirerek mezun olmaya hak kazandınız. Hayatınızın önemli dönüm noktalarından biri olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Meslek hayatınızda elde edeceğiniz başarılar sizin ve aileniz kadar Trakya Üniversitesi içinde büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.
KEP TÖRENİYLE SONA ERDİ
Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise “Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi üniversitemizin ve ülkemizin gururu birçok milli sporcuyu yetiştirdi. Öğrencilerimiz tüm bilgi birikimine ve donanıma sahip olarak mezun oluyor” dedi. Mezuniyet töreni, meslek andının okunması ve kep töreni ile sona erdi.
Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ