Gözden kaçırmayın

Çarşı merkezinde sona yaklaşılıyorÇarşı merkezinde sona yaklaşılıyor


Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından üniversite tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan törende mezun öğrenciler adına konuşan Edebiyat Fakültesi birincisi ve aynı zamanda Almanca Mütercim Tercümanlık bölümü öğrencisi Gıorkem Sakalı Chasan “Burada geçirdiğim 4 yıl hayatımın en değerli ve en unutulmaz yıllarından oldu.
Almanca Mütercim Tercümanlık bölümüne adım attığım ilk gün içimde yeni insanlar tanımanın, yeni bilgiler öğrenmenin heyecanı vardı. Geriye dönüp baktığımda bu 4 yılın beni ne kadar değiştirdiğini ve geliştirdiğini görüyorum” dedi.
“SİZİ HAYAT KARŞISINDA MUTLAKA BAŞARILI KILACAKTIR” Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu da mezun öğrencilere çok güzel bir şehirde ve üniversitede okuduklarını belirterek mezun olsalar bile şehrin ve üniversitenin hayatlarında önemli bir iz bırakacağını söyledi.
Mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunan Topaloğlu “Nefes aldığınız sürece mutlaka bir gelecek fikriniz, hayaliniz, hedefiniz, beklentiniz olsun. Şairin dediği gibi insan, umut ettiği kadar yaşar. Kanaatime göre insanı yarına bağlayan ve anlamlı kılan esas şey, budur. Bununla birlikte başarı, asla bir tesadüf değildir. Onun arkasında, çok iyi bir planlama, programlama ve disiplin yer almaktadır. Bu itibarla geleceğinizi, bu temel kavramlara göre inşa ediniz. Planlı, programlı ve disiplinli olmak, sizi hayat karşısında mutlaka başarılı kılacaktır” ifadelerini kullandı.
“KAPIMIZ SİZLERE SONUNA KADAR AÇIK” Bugün öğrencileri uğurladıklarını ama bunun bir veda olmadığını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer ise “Siz kıymetli öğrencilerimizin başarılarını gururla takip edeceğiz.
Her konuda bizlere danışabileceğinizi, kapımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu da unutmayın” diyerek mezun öğrencileri kutladı.
Mezuniyet törenine bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise mezun öğrencilere Trakya Üniversitesinden aldıkları eğitim ve donanımla ülkesine, topluma ve insanlığa faydalı bireyler olmaları tavsiyesinde bulunarak başarılı bir meslek hayatı ile sağlıklı ve huzurlu yaşam diledi.
MESLEK YEMİNİ ETTİLER Bölümlerinde dereceye giren ve mezun olmaya hak kazanan öğrenciler plaket ve mezuniyet belgelerini hocalarının ellerinden aldı.
Tören meslek yemini ve keplerin havaya atılmasının ardından sona erdi.
Haber / Erdal AYDIN