Gözden kaçırmayın

Çarşı merkezinde sona yaklaşılıyorÇarşı merkezinde sona yaklaşılıyor


Atatürk Araştırma Merkezi (ATAM) tarafından hazırlanan “Mustafa Kemal Atatürk’ün Avrupa’daki İzleri ve Düşünce Dünyasının Oluşumu” Projesi kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği himayelerinde, “Mustafa Kemal Atatürk ve Eserleri (Günlükleri)” konulu panel düzenlendi.
Panelin açılış konuşmalarını ATAM Başkanı Doç. Dr. Güner Doğan ve Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptı.
“ATATÜRK’ÜN DÜŞÜNCE DÜNYASININ OLUŞUMUNDA BALKANLAR” Paneli, ATAM Başkanı Doç. Dr. Güner Doğan’ın moderatörlüğünde başladı. Görevli heyette yer alan Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu üyesi ve Trakya Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurten Çetin, “Atatürk’ün Düşünce Dünyasının Oluşumunda Balkanlar” konusunda bilgi verdi.
Mustafa Kemal’in doğduğu, yetiştiği, askeri ve siyasi görevlerde bulunduğu Balkan coğrafyasının Onun düşünce dünyasına etkilerini açıklayan Çetin, Mustafa Kemal’in Selanik, Manastır, Sofya ve Edirne’deki görevleri ve bu sıradaki izlenimleri hakkında bilgiler aktardı.
KİTAP OLARAK YAYIMLANACAK Panelin ardından Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı heyeti; Belgrad Büyükelçiliği, TİKA, ve Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret ederek Kurumlar arasında karşılıklı iş birliğini geliştirme hususunda görüş alışverişinde bulundu.
“Mustafa Kemal Atatürk’ün Avrupa’daki İzleri ve Düşünce Dünyasının Oluşumu Projesi” kapsamında gerçekleştirilen tüm etkinliklerin çıktısının ATAM tarafından 2024 yılında kitap olarak yayımlanacağı belirtildi.
Haber / Menşure KARDEŞ