Gözden kaçırmayın

Çarşı merkezinde sona yaklaşılıyorÇarşı merkezinde sona yaklaşılıyor


Toplantıya Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Bükreş Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Avrupa Başkent Üniversiteler Birliği (UNICA) Başkanı Doç. Dr. Sorin Costreie, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Öztürk, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Handan Köksal, Bükreş Üniversitesinden Yabancı Diller ve Edebiyatları Dekanı Doç Dr. Laura Sitaru, Felsefe Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Viorel Vizureanu ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Oana Fotache ile Trakya Üniversitesi akademisyenleri katıldı.

“BALKANLARIN NABZINI TUTAN BİR ÜNİVERSİTE”

Trakya Üniversitesi ve Edirne hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin Balkan misyonu, Trakya Üniversiteler Birliği ve Balkan Üniversiteler Birliği çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin Balkanlar’ın nabzını tutan ve Balkanlar’ın kalkınması için var gücüyle çalışan bir üniversite olduğunu ifade etti.

İŞBİRLİKLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Bükreş Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Avrupa Başkent Üniversiteler Birliği (UNICA) Başkanı Doç. Dr. Sorin Costreie de, yaptığı sunumda Bükreş Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Dekanlar ve Müdürlerin kendi okullarının akademik ve fiziki yapısı hakkında bilgi verdiği toplantıda ilgili okul temsilcileri birbirleri ile fikir alışverişinde bulunarak yapılabilecek iş birliği konularını görüştü. Lisans ve lisansüstü öğrenci ve akademisyen değişimi, ortak sempozyum düzenleme, yayın yapma, dergi çıkarma, yüksek lisans programı açma, eğitimler düzenleme, projeler yapma, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleme gibi birçok konunun ele alındığı toplantının sonunda Rektör Tabakoğlu, iki üniversite arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından çok önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve bu verimli toplantı neticesinde ortaklaşa yapılacak birçok konunun belirlendiğini söyledi.

Haber / Menşure KARDEŞ