Gözden kaçırmayın

Trakya’da 304,3 milyon dolarlık ihracat, 253 milyon dolarlık ithalat yapıldıTrakya’da 304,3 milyon dolarlık ihracat, 253 milyon dolarlık ithalat yapıldı


9️ günlük Kurban Bayramı Tatilinde Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için gerekli önlemleri aldığını, denetimleri büyük bir hassasiyetle sürdürdüğünü belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bayram tatilinin 1. günü 15 Haziran 2024 Cumartesi 24 saatlik sürede 852 trafik kazası meydana geldi.
407 bin 731 araç denetlendi. 24 bin 357 araca hız ve radar işlemi, 42 bin 720 araca ise diğer işlemler yapıldı. Bayram tatilinin ilk günü trafik kazalarında maalesef 5 vatandaşımız hayatını kaybetti, bin 421 vatandaşımız ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
“TRAFİK KURALLARINA UYALIM” Bayram tatilinin 2. günü olan 16 Haziran Pazar günü de 24 saatlik sürede 426 trafik kazasının meydana geldiğini, bu kazalarda 11 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 295 kişinin yaralandığını belirten Yerlikaya, “289 bin 700 araç denetlendi.
18 bin 889 araca hız ve radar işlemi, 17 bin 227 araca ise diğer işlemler yapıldı. Bayram tatilinin ilk 2 gününde maalesef 16 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 716 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil” ifadelerini kullandı.
3 GÜNDE 22 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ Bayram tatilinin 3. günü olan 17 Haziran Pazartesi günü de 824 trafik kazasının meydana geldiğini, 6 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 327 kişinin yaralandığını kaydeden Bakan Yerlikaya, “375 bin 311 araç denetlendi.
23 bin 857 araca hız ve radar işlemi, 26 bin 786 araca ise diğer işlemler yapıldı. Bayram tatilinin ilk 3 gününde maalesef 22 kişi hayatını kaybetti. 4 bin 43 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım.
Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım” dedi.
26 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 5 BİN 345 KİŞİ YARALANDI Bayram tatili boyunca Trafik Polisleri ve Jandarma Trafiği tarafından denetimlere 24 saat esasına göre devam edildiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin 4. günü olan 18 Haziran Salı günü 24 saatlik sürede 693 trafik kazasının meydana geldiğini, bu kazalarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 302 kişinin yaralandığını belirterek, “343 bin 95 araç denetlendi.
25 bin 518 araca hız ve radar işlemi, 30 bin 390 araca ise diğer işlemler yapıldı. Bayram tatilinin ilk 4️ gününde maalesef 26 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 345 kişi ise yaralandı” dedi.
“EMNİYET KEMERİ TAKMAYI İHMAL ETMEYELİM” Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Yerlikaya, “Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım.
Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim” dedi.
TEKİRDAĞ POLİSİ SÜRÜCÜLERİ VE YOLCULARI BİLGİLENDİRDİ İçişleri Bakanlığı tarafından trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla “Yolun Sonu Bayram Olsun” sloganıyla başlatılan uygulama çerçevesinde Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler de Süleymanpaşa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde ve kentin farklı noktalarında yapılan uygulamalarda sürücüleri ve yolcuları bilgilendirdi.
Yapılan denetim ve bilgilendirme çalışmaları Kurban Bayramı tatili süresince devam edeceğini belirten yetkililer, “Trafik kurallarına uyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder, trafikte her yıl daha iyiye gideceğimiz, kazasız bir bayram dileriz” dedi.
Haber / Gülveren ALTUNOĞLU