Gözden kaçırmayın

Alevli Günler Çerkezköy’de sahnelendiAlevli Günler Çerkezköy’de sahnelendi


Kırklareli Üniversitesi Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesinde Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında düzenlenen ‘Mimari Belleğin İzleri’ ve ‘Biyomorfik Yorumlamalar’ temalı Seramik Atölyesi’nin kapanış sergisi yapıldı.

24 MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİSİ KATILDI
Çok sayıda sanatseverin buluştuğu sergiye Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Aka, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Alkışer Bregger, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Esin Ataseven, Atölye Yürütücüsü Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gülcan Minsolmaz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Gülcan Minsolmaz, “Atölyeye toplam 24 mimarlık öğrencisi katılmıştır. Bu projelerde öğrenciler; gözlem, analiz, eskiz ve modelleme yöntemleriyle seramik malzeme üzerinde yorumlama sürecinde, tüm sanat/tasarım eğitimlerinin temelini oluşturan tasarım ilkelerini ve tasarım öğelerini kullanmışlardır. Yorumlanan seramik karolar, Fakülte Binasının giriş katında Duvar Panosu ve Sanat Koridoru oluşturacak şekilde sergilenmiştir. Yapılan çalışmaların sonraki süreçlerde pek çok projenin üretilmesine öncülük etmesini, mimarlık öğrencilerinin sanatsal ve yaratıcı yönlerini güçlendirecek işlerde yer almalarını teşvik etmesini temenni ederim” dedi.

“DESTEKLEMEYE HAZIRIZ”
"Mimari Belleğin İzleri" ve "Biyomorfik Yorumlamalar" temalı Seramik Atölyesi’nin Mimarlık Fakültesi bünyesinde açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, açılış programının çok önemli olduğunu ifade etti. Sergide çok güzel ürünlerin olduğunu ve bunları görmekten feyz alacaklarını söyleyen Prof. Dr. Şengörür, bu tür sanatsal faaliyetleri önceliğe alarak desteklemeye hazır olduklarını kaydetti.

Şengörür, konuşmasının sonunda atölyenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, hayırlı olmasını diledi. Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler ise konuşmasında Kırklareli Üniversitesi’nin marka bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı. Üniversitelerin bulundukları ilin itici güçleri olduğuna değinen Dr. Güler, atölyenin düzenlenmesine katkı sunanlara teşekkür etti.

Konuşmaların akabinde projede emeği geçenlere günün anısına teşekkür ve katılım belgeleri takdim edildi. Program, Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür ve Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler’in eserleri gezerek incelemeleri ve bilgi almalarının ardından sona erdi.

Haber / İrem BANÇO