8 ilçede yem bitkisi tohumu dağıtılacak

2004 yılından bu yana tarım ve hayvancılık alanında üreticiler için çeşitli projeleri hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 19- 26 Eylül tarihleri arasında 8 ilçede tohum dağıtacak. 2018

GÜNDEM 13.09.2018 11:37:00 0
8 ilçede yem bitkisi tohumu dağıtılacak

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Türkiye'deki hayvancılığın son yıllarda çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek “Canlı hayvan ithalatının ve girdilerin maliyetlerinin artması hayvan yetiştiricilerimizin ekonomisine büyük bir zarar vermiştir. Bunların yanında döviz kurlarına bağlı olarak yem fiyatlarında meydana gelen büyük artışların maliyetleri yükseltmesi ile beraber yetiştiricilerimiz çok zor durumlara sürüklenmiştir” dedi. 

YETİŞTİRİCİLER ZOR DURUMDA”

Yetiştiricilerin bu zor zamanlarında, dört yıldır uyguladıkları Hayvancılığı Geliştirme Projesi ile destek olmaya devam ettiklerini belirten yetkililer “Bu kapsamda; 100.000 dekar mera ıslahı yaptık. 168 baş manda dağıtıp mandacılığı canlandırdık. 419 yetiştiricimize 600 baş damızlık koç dağıtıp, küçükbaş hayvancılığını destekledik. Manda Yetiştiricileri Birliği'ne ve Çorlu Süt Üreticileri Birliği'ne süt soğutma tankları verdik” dedi. 

YEM BİTKİSİ TOHUMU DAĞITILACAK

Bunların yanında önemli bir diğer desteğin de baklagil yem bitkisi tohum dağıtımı olduğunu kaydeden yetkililer “Bu yıl kapsamını genişleterek S.S. Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği'nin yanı sıra 9 ilçemizde faaliyet gösteren 6 İlçe Süt Üreticileri Birliği ile protokol imzalayarak, bu birliklere üye hayvan yetiştiricilerimize teşvik amaçlı yem bitkisi tohumu dağıtımının yapılmasını planladık. Bu doğrultuda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile S.S. Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği, Çerkezköy-Kapaklı Süt Üreticileri Birliği, Çorlu-Ergene-Marmaraereğlisi Süt Üreticileri Birliği, Hayrabolu Süt Üreticileri Birliği, Malkara Süt Üreticileri Birliği, Saray Süt Üreticileri Birliği, Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği arasında protokoller imzaladık. Bu birliklerimize üye tüm yetiştiricilerimizin tohum desteğinden faydalanmaları için çağrıda bulunulmuştur. Projeye 565 yetiştiricimiz başvuru yapmıştır. Böylece başvuru yapan yetiştiricilerimizin hepsi tohum desteğinden faydalanacaktır. Bu yıl 52.741 kg macar fiği ve yem bezelyesi tohumu dağıtacağız. Böylece 4 yılda toplam 183 bin 761 kilogram yem bitkisi tohumu dağıtımı yapılmış olacak. 19-26 Eylül arasında 8 ilçemizde tohum dağıtımları gerçekleşecek” dedi. 

Haber / Özge MERİÇ