İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Tekirdağ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ocak Ayı olağan toplantısı, Tekirdağ Vali Yardımcısı Şenol Kaya başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı.

GÜNDEM 27.01.2022 15:10:00 0
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün 2021 çalışmaları ve 2022 yılı planlamaları hakkında İl Müdürü Yaşar Esen’in sunum yaptığı toplantıda Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı (2021-2023) kapsamında Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler’in (NEET) istihdama katılabilmesi için 2021 yılında yapılan ve 2022 yılında yapılacak olan çalışmalar da görüşüldü. Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler’in (NEET) taleplerine göre mesleki eğitime ve/veya istihdama yönlendirilmesinde paydaş kurumların işbirliği içerisinde çalışmasına karar verildi.

 

PROJELER İNCELENDİ

 

Tekirdağ’ın sosyo-ekonomik yapısı, işgücü piyasası, örgün, yaygın eğitim ve İŞKUR kurs ve programlarına ilişkin bilgilerin yer aldığı 2021 yılı Faaliyet Raporunun uygun bulunduğu toplantıda Tekirdağ İŞKUR’un 2022 yılı Yıllık İşgücü Eğitim Planı da onaylandı. Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne ve bağlı Hizmet Merkezleri’ne sunulan Engelli ve Eski Hükümlü projelerinin incelendiği toplantıda projelerin Engelli ve Eski Hükümlü Komisyonu’na sunulmasına karar verildi. Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programı kapsamında yapılan işlemlerin görüşülmesinin ardından Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Tekirdağ’daki okullarda açılacak/kapatılacak olan alan ve dal talepleri uygun bulundu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ