PCR testini Edirne'de ucuza yaptırıyorlar 

Edirne'ye günübirlik alışverişe gelen Bulgar turistlerden dönüşte istenen PCR testi Bulgaristan'da 600-700 lira arasında değişiyor. Bulgar turistler ülkelerinin çıkışta istemediği PCR testlerini Ed

GÜNDEM 25.01.2022 16:19:00 0
PCR testini Edirne

PCR testlerinin yapıldığı özel bir hastanenin Başhekimi ve Kulak, Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Bülent Havza, “Bizim burada ve Kapıkule'deki merkezimizde koronavirüs testi yapmaktayız. Özellikle ayın 20'sinden sonra ciddi yoğunluk kazandı testler. Özellikle Bulgar vatandaşlar çok talepte bulunmaya başladı, çünkü testlerimiz Bulgaristan'dakine göre çok ucuz yapılmakta. Süre olarak da çok kısa sürede veriyoruz, yaklaşık 1,5 saatte veriyoruz ve güvenirliği çok yüksek düzeyde. O nedenle bayağı bir yoğunluk oldu hastanemizde ve Kapıkule'deki merkezimizde” dedi. 

 

“YOĞUNLUĞUMUZ ÇOK ARTIYOR”

 

Ellerinden geldiği kadar yoğunluğa karşılık vermeye çalıştıklarını kaydeden Havza, “Oldukça gelişmiş bir laboratuvarımız var. Çok kısa süre içerisinde sonuç veriyoruz. Tahmin ediyorum ki Bulgaristan'da bu süre çok daha uzun. Herhalde 10 saatten aşağı verdiklerini zannetmiyorum. Biz 1,5 saatte veriyoruz. Yoğunluğumuz çok artıyor. Burada daha ucuz olduğunu ve testin kısa sürede çıktığını öğrenen geliyor. Testler maalesef yüzde 100 güvenilir değil ama oldukça doğruya yakın sonuçlar. Mutlaka pozitif çıkanlar karantina altına alınıyor” ifadelerini kullandı.  

 

Haber / İrem BANÇO