"Adalet, rayların altından çıkacak"

Çorlu Sarılar Mevkii'nde 8 Temmuz 2018'de meydana gelen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin de yaralandığı tren faciasıyla ilgili açılan davanın 9'uncu duruşması dün yapÄ

GÜNDEM 25.01.2022 15:46:00 0

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı'ya gitmek için hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu yolcu treni, Çorlu Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrilmiş, kazada 7'si çocuk 25 kişi yaşamını yitirirken, 328 kişi de yaralanmıştı. 

 

4 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILMIŞTI

 

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kazanın yaşanmasında kusurlu bulunan TCDD 1'inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14'üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü'nde Demiryolu Bakım Müdürü olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği'nde çalışan Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği'nde Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında 'taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. 

 

'GERÇEK SORUMLULAR YARGILANACAK'

 

Davanın 9'uncu duruşması dün, mahkeme salonuna dönüştürülen Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Kazada yaralananlar ve yakınlarını kaybedenler, Bulvar Yolu üzerinde toplanıp, ellerinde ölenlerin fotoğrafları ile yürüyerek salon önüne gelirken, kazada kızı Bihter Bilgin, kız kardeşleri Emel Duman ve Derya Kurtuluş ile yeğeni Beren'i kaybeden Zehra Bilgin, duruşma öncesinde yaptığı açıklamada, “Evladım Bihter'i kardeşlerim Derya, Emel'i ve yeğenim Beren'i, belki onları ihmallere kurban verdim ama bu adalete kurban vermeyeceğim. Adaletlerini sonuna kadar arayacağım. Kimse korunmayacak, gerçek sorumlular yargılanacak. Bunlar gelecek, kimse korunmayacak. Adalet, yerini bulacak. Adalet, rayların altından çıkacak. Kimse susturamayacak” dedi. 

 

25 MAYIS’A ERTELENDİ

 

Açıklama sonrası mahkeme salonuna gelenler HES kodu sorgulamasının ardından güvenlik kontrolünde geçirilerek içeriye alındı. Duruşmaya İstanbul'daki hava muhalefeti nedeniyle avukatlar gelemezken, ailelerin büyük bölümü de katılamadı. Duruşma 25 Mayıs’a ertelendi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU