Yolda kalan vatandaşlara sıcak yemek ve battaniye 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in koordinasyonunda il genelinde 'kış tedbirleri' uygulanmaya devam ediliyor. Vali Bilgin, kötü hava şartları sebebiyle oluşabilecek olumsuzlukları önlemek için tüm kur

GÜNDEM 25.01.2022 14:41:00 0
Yolda kalan vatandaşlara sıcak yemek ve battaniye 

Yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlara yönelik kar lastiği denetimleri ile vatandaşlara rehberlik edici bilgilendirme faaliyetlerine emniyet ve jandarma ekiplerince il ve ilçelerde oluşturulan yol kontrol noktalarında aralıksız devam edildiğini kaydeden Vali Bilgin, “Olumsuz hava şartları nedeniyle 24 Ocak itibariyle İstanbul iline getirilen seyahat kısıtlaması dolayısıyla otoban gişelerinde ve tüm bağlantı yollarında oluşturulan bekleme noktalarında 7/24 esasına göre AFAD, Emniyet, Jandarma, Sağlık, Kızılay, UMKE ve tüm yol kurtarma ve destek ekiplerimiz teyakkuz halinde görevlerini yerine getiriyorlar” dedi. 

 

SICAK YEMEK VE BATTANİYE DAĞITILIYOR 

 

Yolda kalan misafirlere ekipler tarafından acil müdahale aracında hazırlanan sıcak içecek ve yiyeceklerden ikram edildiğini, soğuk havadan etkilenmemeleri için de battaniye dağıtıldığını kaydeden Vali Bilgin, “Yola devam edemeyen ve barınma ihtiyacı talebinde bulunan ailelerimiz Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı KYK Yurtlarında misafir ediliyorlar. Bölgemizde olumsuz hava koşullarının devam etmesi sebebiyle; trafik işaret ve işaretçileri ile yol güvenlik ekiplerinin uyarılarına dikkat ederek, kar lastiği, zincir, çekme halatı, takoz gibi ekipmanları araçlarında mutlaka bulundurarak yola çıkmaları kendileri ve sevdiklerinin can ve mal güvenliği için hayati önem taşımaktadır. Duyarlı vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı Merkezimize bulunduğu ihbar üzerine, harekete geçen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, sokakta yaşam mücadelesi veren vatandaşımızı bulunduğu yerden alarak otele yerleştirdi. 112 Acil Çağrı Merkezimize gelen bir başka ihbar üzerine ormanlık alanda kaybolan 4 kişi, Jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerimizce kurtarıldı. Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yakınlarında 4 kişinin kaybolduğu bilgisine ulaşan ekiplerimiz bölgede çalışma başlattı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 4 derece olduğu bölgede, 4 kişinin geceyi yaktıkları ateş başında geçirdikleri öğrenildi. Bulunan 4 kişi, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü” dedi. 

 

TABİATA YEM BIRAKILDI

 

“Sokaktaki can dostları için de beslenme ve tedavi başta tüm önlemler alındı” diyen Vali Bilgin, “Acil müdahale ihtiyacı olan sokak hayvanları için HAYDİ uygulaması ve 112 Acil Çağrı numarası üzerinden bizlere 7/24 ulaşabilirsiniz. Ağır geçen hava koşullarında yaban hayatı unutulmayarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüz ekiplerince tabiata yem bırakıldı. Bu sayede yiyecek sıkıntısı çekebilecek yabani hayvanların beslenme ihtiyaçları karşılanarak, yerleşim alanlarından uzak tutulması ve olası olumsuz etkilerinin önüne geçilerek doğal yaşam alanlarında kalmaları sağlanıyor” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN