İstanbul'daki yol açma çalışmalarına destek verdiler

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi, Çorlu Belediyesi, Ergene Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle hayatın durma noktasına geldiği İstanbul'da yol açma çalışm

GÜNDEM 25.01.2022 13:56:00 0
İstanbul

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri İstanbul’da yoğun kar yağışı sebebiyle yaşanan olumsuzluklara karşı 11 araç ve 17 personel ile geceden bu yana Kuzey Marmara Otoyolu'nda yol açma çalışmalarına destek verirken, Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri de Kınalı, Silivri ve İstanbul Havaalanı yollarının açık tutulması için yapılan çalışmalara destek verdi. 

 

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ EKİPLERİ DE DESTEK VERDİ

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Yanı başımızdaki metropolümüz İstanbul’un yaşadığı kar afeti dolayısıyla Süleymanpaşa Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Silivri, Kınalı ve İstanbul Havaalanı istikametindeki yolların açık tutulabilmesi için Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Süleymanpaşalı hemşehrilerimize hatırlatmakta fayda görüyorum ki İstanbul Valiliğinin aldığı karar gereği Trakya’dan İstanbul’a girişlere izin verilmediğinden, kıymetli hemşehrilerimizin sorun yaşamamak adına İstanbul’a gitmemeleri önem arz etmektedir. Milletimize geçmiş olsun diyor, Yüce Rabbim’den bizleri büyük afetlerle sınamamasını niyaz ediyorum” dedi. 

 

“AYAĞINIZA TAŞ DEĞMESİN”

 

İstanbul’daki yol açma çalışmalarına Çerkezköy Belediyesi ekipleri de destek verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “AFAD’ın talebi üzerine iş makinalarımız İstanbul’da yaşanan olağanüstü kar yağışı ile mücadele çalışmalarına destek olmak için yola çıktı. Çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ayağınıza taş değmesin” dedi. Tekirdağ Büyükşehir, Süleymanpaşa ve Çerkezköy Belediyelerinin yanı sıra Çorlu Belediyesi de çalışmalara destek verdi. Çorlu Belediyesi’nden yapılan açıklamada “AFAD’ın talebi üzerine Çorlu’dan yola çıkan Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, dün gece İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu’nda kar nedeniyle mahsur kalan vatandaşları kurtarma ve yol açma çalışmalarına katıldı” denildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU