Yıldız Gençler Kış Kampı başladı

Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen "Yıldız Gençler Kış Kampı" başladı. Lüleburgaz Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi gençler Dereköy'de 4 gÃ?

GÜNDEM 24.01.2022 16:16:00 0
Yıldız Gençler Kış Kampı başladı

Kamp kapsamında Lüleburgaz Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi gençler Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü’nün Dereköy’deki kamp alanına doğru yola çıktı. Yolculuk öncesinde Yeni Tören Alanı’nda buluşan gençleri Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç uğurladı.

 

“EĞLENCE VE BİLGİ BİR ARADA”

 

Lüleburgaz Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mert Derecik, kampta eğlence ve bilginin bir arada olduğunu kaydederek, “Pandemi sürecinde bütün gençler evlere kapanmak zorunda kalmıştık. Pandemiden kurtulmak için bu kamp önemli bir çıkış noktası olacak. Gençler kampta hem eğlenecek hem öğrenecek. Herkese katkısı olacak bir kamp olacak” ifadelerini 

 

TEMEL AFET FARKINDALIĞI EĞİTİMİ VERİLECEK 

 

Kamptaki eğitmenlerden Yazgülü Tunar Tokmak da, kampın dolu dolu geçeceğini belirterek, “14 kız 14 erkek katılımcının olduğu karma bir kamp olacak. Gençlerin daha çok sosyalleşmesi ve katılımcı olmalarına yönelik çok sayıda etkinliğimiz olacak. Kamp alanımız hem doğa olarak hem de coğrafi olarak çok güzel bir alan. Keyifli bir kamp olacak” diye konuştu. Öte yandan kampta AFAD da gençlere Temel Afet Farkındalığı Eğitimi verecek. Bununla birlikte gençler kamp boyunca takım oyunlarından temel halk danslarına, gönüllülükten bilgi yarışmalarına kadar çok sayıda alanda eğitimler alacak.

 

Haber / Menşure KARDEŞ