Aksoy, Ankara'da temaslarda bulundu 

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, bir dizi ziyarette bulunmak üzere gittiği Ankara'da; su yönetimi konusunda çalışan merkez kurumlar, 6 havzadaki kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarından 50

GÜNDEM 24.01.2022 16:12:00 0
Aksoy, Ankara

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Ankara’da temaslarda bulundu. 

 

TALEPLERİ İLETTİ

 

Ankara temasları kapsamında ilk olarak Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Akif Özkaldı, Ayşe Ayşin Işıkgece ve Mehmet Hadi Tunç'u ziyaret ederek, Kırklareli’nin tarım ve hayvancılık durumu ile potansiyeli hakkında brifing veren Aksoy; tarım stratejisinden, geçmişten geleceğe tarım politikalarından ve yapılan projelerden de bahsederek, taleplerini iletti. 

 

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcıları Uğur Erdem ve Cengiz Budan'ı da ziyaret eden İl Müdürü Aksoy, görüş alışverişinde bulundu. 

 

TAM DESTEK SÖZÜ 

 

Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından; tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi, yerli ve milli tohum kullanımının artırılması, organik ve iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması, su kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması gibi amaç, tedbir ve öncelikleriyle hazırlanan projelere tam destek vereceklerini belirtti. 

 

KIRKLARELİ’NE AR-GE MERKEZİ KURULACAK 

 

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik de, küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltma ve bu etkilere uyum sağlama doğrultusunda, ülkemizin ulusal hazırlık seviyesi ve kapasitesini artırmak; bu çabalarda elde edeceği tecrübe ve kazanımlarını bölge ülkeleri ile paylaşması ve uyuma yönelik ikili ve çok taraflı ortak araştırma projeleri geliştirme hedefleri kapsamında Kırklareli’nde İklim Değişikliği Ar-Ge Merkezinin kurulacağının müjdesini verdi. Birişik, Aksoy'a Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nün tanıtım kitabını hediye etti.

 

İSTİŞARELERDE BULUNDU

 

Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcıları Sedat Ildız ve Dr. Yunus Bayram ile de bir araya gelen İl Müdürü Aksoy, Kırklareli’nin de içerisinde yer aldığı Trakya Bölgesinin Şap hastalığı ve Sığır Vebası yönünden ariliği ve bunun korunmasına yönelik alınacak tedbir ve yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu. 

 

MİNSOLMAZ’I DA ZİYARET ETTİ

 

Ankara temasları kapsamında son olarak AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz'ı da ziyaret eden Aksoy, Kırklareli’ndeki tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

 

Haber / Buse SERİN