Duayen gazeteci Uğur Mumcu, Süleymanpaşa'da anıldı 

Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen programda, 24 Ocak 1993'te suikast sonucu hayattan koparılan Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu anıldı. Şiirlerin okunduğ

GÜNDEM 24.01.2022 11:16:00 0
Duayen gazeteci Uğur Mumcu, Süleymanpaşa

Uğur Mumcu'nun katledilişinin 29. yıl dönümü dolayısıyla CHP Tekirdağ Kuvâ-yi Milliye Toplantı Salonu’nda önceki gün düzenlenen anma programına; CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Murat Uysal, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, İl Gençlik Kolları Başkanı Okan Akın, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Aycan Gündüz, Süleymanpaşa Kadın Kolları Başkanı Tülay Çıtak Başbuğ ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 

 

“UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, faili meçhul bir saldırı ile aramızdan ayrılan duayen gazeteci Uğur Mumcu’nun araştırmacı kimliği ile gazetecilik mesleğine damgasını vurduğunu ve Türkiye'nin el yakan sorunlarında çarpıcı araştırmaları ile tarihe not düştüğünü kaydederek, “Uğur Mumcu'yu aramızdan ayrılışının 29. yılında saygı ve özlemle andık. CHP Süleymanpaşa Gençlik Kolları Başkanlığımızın düzenlediği anma programında Atatürkçü, aydınlanmacı ve Cumhuriyetin en büyük gazeteci yazarlarından Uğur Mumcu'yu unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı bir kez daha haykırdık” ifadelerini kullandı. 

 

 

“TÜRK BASINININ YÜZ AKI” 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet değerlerinin yılmaz savunucusu Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu, hain bir suikast sonucu katledilişinin 29. yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum” derken, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın da, eserleriyle günümüze ve geleceğe ışık tutan Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun Türk basınının yüz akı olduğunun altını çizdi.  

 

“SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUM” 

 

Süleymanpaşa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Karadağ da, Uğur Mumcu’nun hafızalara kazınan sözleriyle başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “’Ben Atatürkçüyüm, ben, Cumhuriyetçiyim, ben lâikim, ben antiemperyalistim, ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım, ben insan hakları savunucuyum, ben terörün karşısındayım; ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın. Her parçamdan benim gibiler beni aşacaklar doğacaktır’ diyen değerli Gazeteci Uğur Mumcu’yu katledilişinin 29. yılında saygı ve özlemle anıyorum” 

 

Haber / Buse SERİN