Vali Bilgin, kış tedbirlerini denetledi 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, İçişleri Bakanlığı'nın "Kış Tedbirleri" konulu genelgesi kapsamında 24 saat esasına göre yürütülen faaliyetler ve çalışmalar hakkında AFAD İl M

GÜNDEM 23.01.2022 14:30:00 0
Vali Bilgin, kış tedbirlerini denetledi 

Vali Bilgin, İçişleri Bakanlığı’nın “Kış Tedbirleri” genelgesi hükümleri doğrultusunda, İl Özel İdaresi Ekipleri, AFAD, UMKE, 112 Acil Çağrı Merkezi, Emniyet ve Jandarma Birimleri ile tüm saha unsurlarını genelge kapsamında ele alınan faaliyet ve çalışmaları 24 saat esasına göre yürütmek üzere koordine ederek düzenlediklerini söyledi. 

 

GEREKLİ TEDBİRLERİN ALINMASINI İSTEDİ

 

Sahada alınan tüm bu tedbir ve önlemlerin etkili ve verimli olabilmesi ve herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için vatandaşlardan da yetkili kurumlarca yapılan uyarılara ve alınan tedbirlere mutlaka uymalarını isteyen Bilgin, vatandaşlardan olumsuz hava şartlarında seyahatlerini zorunluluk olmadıkça yapmamalarını, yola çıktıklarında da kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı gibi hayati önem taşıyan ekipmanları mutlaka araçlarında bulundurmalarını da istedi. 

 

7/24 ULAŞABİLİRLER

 

Valilik olarak havaların soğuduğu, yaşam şartlarının zorlaştığı bu günlerde kalacak yeri ve imkanı olmayan vatandaşların barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü önlemi aldıklarını dile getiren Bilgin, “Bu durumda olan vatandaşlarımızı 112 Acil çağrı numarası üzerinden bizlere bildirebilirler. Sokaktaki can dostlarımız için de beslenme ve tedavi başta tüm önlemler alındı. Yine acil müdahale ihtiyacı olan sokak hayvanları için HAYDİ uygulaması ve 112 Acil Çağrı numarası üzerinden bizlere 7/24 ulaşabilirler” dedi. 

Haber / Buse SERİN